Voiculescu santajeaza PSD si ALDE, amenintand ca ar putea intoarce armele. Mesaj prin care isi afirma din nou puterea

news

Patronul trustului Intact, Dan Voiculescu, da publicitatii un mesaj prin care atrage atentia PSD si ALDE  ca exista un grup de site-uri de stiri „care nu isi declara sursele de finantare” si care sunt „sustinatoare ale lui Dacian Ciolos si ale apropiatilor sai”. El mentioneaza ca acestea au 9 milioane de utilizatori, dupa care sugereaza ca exista un alt grup „real de presa” cu 30.000.000 de vizitatori care nu ar fi bagat in seama de PSD si ALDE.

Intr-un text publicat pe blogul sau, Voiculescu face o analiza a traficului mai multor site-uri de stiri sugerand ca acestea ar beneficia de „infuzii de capital substantial” pentru a face jocul unor interese straine de Romania.

„Un grup ocult care nu isi asuma public identitatea concreta si nici nu anunta transparent sursele de venituri doreste promovarea anumitor oameni si anumitor interese. Este un scenariu pe care l-am mai vazut in istoria recenta a Romaniei.

Grupul este format din publicatiile online G4Media, NewsWeek, PressOne, DacNews, Comisarul si EpochTimes, toate avand un trafic lunar estimat de peste 9.000.000 de vizite, care, din pacate pentru ei, petrec o medie de sub 2 minute pe website, cu o rata de respingere intre 60% si 80% (ceea ce ar trebui sa le dea de gandit) si 296.000 de fani pe Facebook (in timp ce Mircea Badea, singur, are peste 300.000 de fani).

Toate aceste site-uri au avut o crestere sustinuta si simultana in perioada aprilie-august 2018, unele dintre ele ajungand la dublarea vizitelor de pe site. O astfel de crestere brusca este urmarea unei infuzii de capital substantial. Ceea ce este si mai interesant este ca toate aceste publicatii sunt sustinatoare ale lui Dacian Ciolos si ale apropiatilor sai.

Faptul ca majoritatea publicatiilor din Romania au culoare politica nu este o noutate pentru nimeni, dar de aici pana la sustinerea unor interese ce doresc dezbinarea romanilor (pentru a-si promova mai usor interesele proprii) este o cale foarte lunga. Atrag atentia Guvernului ca unul dintre rolurile importante ale sale este acela de a asigura o stabilitate economica, sociala si politica in tara. Orice actiune netransparenta care nu isi declara sursele de finantare, care nu isi asuma deschis rolul partizan, merita o atentie speciala din partea Guvernului si a serviciilor de informatii. In acelasi timp, actuala putere sa nu se mire daca vor inregistra scaderi in perceptia publica la capitolul incredere si le recomand transparent, public, cinstit si prin asumare, sa raspunda la aceste pericole prin actiuni concrete”, a scris Voiculescu pe blog.

In continuare, el transmite catre PSD si ALDE un mesaj straniu, cu iz de santaj, sugerand ca grupul de presa pe care il patroneaza are „30.000.000 de vizitatori in loc de 9.000.000”.

„Ma intreb daca puterea formata din PSD si ALDE au la ora actuala un grup similar care sa se contrapuna grupului mentionat mai sus, un grup real de presa care sa aiba 30.000.000 de vizitatori in loc de 9.000.000 si care – si asta este o conditie impusa de mine – sa nu faca altceva decat sa prezinte adevarurile din societatea romaneasca, fara frica, cu demnitate, in numele onoarei, avand ca singur scop protejarea intereselor poporului roman”, a mai spus Voiculescu.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: