Voiculescu vorbeste de „cel mai mare jaf al pandemiei”, arata spre PNL si spune ca sunt mai multi morti de COVID decat cei raportati

politica

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a afirmat vineri ca „exista diferente fundamentale” intre numerele raportate si cele reale in ceea ce priveste decesele din spitalele COVID si a spus ca Unifarm reprezinta „unul dintre cele mai mari jafuri ale pandemiei”.

El l-a invitat pe premierul Florin Citu sa preia aceste probleme si sa revada raportarea deceselor din spitalele COVID.

„Avem un ministru al Sanatatii, care nu stiu cat timp are, dar sunt cateva lucruri la care lucram, respectiv investigam. O sa il rog pe domnul ministru interimar, care ocupa de asemenea functia de prim ministru, sa revada metodologia facuta sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-as vrea sa arunc cu numere, pentru ca nu am reusit sa documentam acest lucru, dar investigatia noastra arata ca exista diferente fundamentale intre numerele raportate si cele reale”, a declarat Voiculescu intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament, potrivit Agerpres.

Fostul ministru a facut totodata un apel catre premier sa urmareasca situatia Unifarm.

„De asemenea, daca tot avem un ministru interimar, care cunoaste istoria anului trecut, o rugaminte care e in interes public e sa urmarim care este situatia Unifarm. (…) E una dintre companiile in pericol de disparitie ale statului roman, este unul dintre marile jafuri ale pandemiei, cel mai mare cu siguranta. Ar fi bine daca in acest interimat aceste doua lucruri ar fi clarificate, mai ales ca sunt legate direct de partidul care l-a sustinut si il sustine pe domnul premier”, a adaugat Vlad Voiculescu.

Comentarii: