Voiculescu acuza iar cifre ”mermelite ca sa dea bine” in bilantul COVID: Ori au fost presiuni, ori Citu e un mincinos patentat. Ministerul Sanatatii este in colaps

politica

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu afirma ca a fost unul dintre marii sustinatori ai lui Florin Ciu, intrucat este tanar, cu experienta internationala, si este in continuare ”socat” de ceea ce s-a intamplat.

”Cred ca trebuie sa mai treaca niste timp ca sa-mi dau seama de niste lucruri, eu sunt in continuare socat. Am fost unul dintre marii sustinatori ai domnului Citu (…) Nu pot sa contest ca relatia si colaborarea nu a mers rau. Am avut o colaborare cel putin decenta, as spune chiar buna pana la un moment dat.

Nu-mi dau seama care au fost lucrurile, care au fost presiunile, care au fost argumentele care l-au adus aici. De la un punct incolo nu mi-a mai raspuns la telefon si pentru mine a fost o surpriza totala”, a declarat, duminica, la Pro TV PLUS, Vlad Voiculescu, potrivit News.ro.

Acesta a afirmat ca ”trebuie sa existe un nivel de incredere si de onestitate ca sa poti spune ca ceva este gresit”.

Fostul ministru al Sanatatii il acuza pe premier ca a luat decizii care tineau de sanatate fara consultate. Voiculescu afirma ca explicatiile pentru ce s-a intamplat merg de la ”au fost presiuni pe care nu le inteleg, nu le cunosc, ori domnul Citu este un mincinos patentat”.

”Ministerul Sanatatii poate sa faca multe”, a declarat Voiculescu, precizand, insa ca ”Ministerul Sanatatii este in colaps, Ministerul Sanatatii nu este functional, are nevoie de restructurari masive, in asa fel incat sa functioneze”.

Cifre mermelite ca sa dea bine

Voiculescu a revenit si cu acuzatii despre modul in care au fost raportate catre populatie cifrele pandemiei.

”Ministerul Sanatatii nu gestioneaza singur pandemia (…) pandemia trebuie gesitonata in afara Ministerului. Ministerul Sanatatii, sau sistemul sanitar gestioneaza ceea ce nu s-a gestionat inainte. Trage ponoasele. Este ultimul tampon inainte de zid, care incearca sa fie cat de cat eficient. (…)

”Nu de putine ori, fie printr-o munca neglijenta, fie prin metodologii proaste, datele pe care se bazau deciziile erau gresite. Cu stupoare ne-am dat seama aproape in fiecare saptamana ca ceva este gresit: fie ca indicatorii erau gresiti, au fost mermeliti in anumita perioada ca sa dea mai bine, fie mai tarziu am vazut ca inclusiv numarul de decese nu pare sa fie raportat corect. Lucrurile astea trebuie reparate si trebuie sa fie reparate rapid”, a mai declarat Voiculescu.

Acesta considera ca ”exista o datorie dincolo de noi sa ne bazam deciziile pe date reale”.

”Am indicatii destul de clare ca anumite cifre nu stau in picioare si trebuie verificate. Cel mai probabil, chiar numarul deceselor in spitale este mai mare decat cele raportate”, a mai declarat Voiculescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: