„Vointa lui Allah” – Reactia unui ministru din Arabia Saudita dupa MOARTEA a 717 pelerini

externe

Autoritatile saudite sunt acuzate ca au provocat moartea a 717 pelerini veniti la Mecca pentru ca au inchis drumurile, ca inaltii demnitari sauditi sa ajunga la unul dintre palate. Un ministru saudit a avut insa o alta explicatie.

Cei 717 oameni au murit in urma unei inavalmaseli cauzate de ciocnirea a doua coloane uriase de pelerini. Ministrul Sanatatii din Arabia Saudita, Khaled al-Falih, a dat vina pe victime, sustinand ca nu au respectat indicatiile.

„Acest tip de accident putea fi evitat. In orice caz, aceasta este vointa lui Allah”, a spus ministrul, citat de Daily Mail.

Insa mai multe organizatii islamice au reactionat cu furie, acuzand politia saudita ca se afla la originea tragediei, pentru ca a inchis doua drumuri folosite de sute de mii de credinciosi.

Acesta a fost cel mai grav incident produs in timpul pelerinajului la Mecca in ultimii 25 de ani, dupa cel din iulie 1990, cand 1.426 de pelerini au murit intr-o busculada.

Aproximativ doua milioane de credinciosi musulmani participa incepand de marti la pelerinajul anual la Mecca (hajj).

In urma cu doua saptamani, 110 persoane au murit la Marea Moschee de la Mecca, dupa ce o macara s-a prabusit in timpul unei furtuni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: