externe

Volkswagen refuza sa vanda Lamborghini. Suma uriasa oferita de grupul elvetian Quantum Group AG

Audi, divizia grupului auto german Volkswagen AG, a anuntat ca marca de automobile sport Automobili Lamborghini nu este de vanzare, dupa ce, marti, publicatia britanica Autocar informa ca VW a primit o oferta de 7,5 miliarde de euro (9,2 miliarde de dolari) pentru Lamborghini de la Quantum Group AG, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Oferta indicativa stabileste conditiile pentru achizitionarea Automobili Lamborghini de catre grupul elvetian Quantum Group AG, care a format un consortiu cu firma de investitii Centricus Asset Management cu sediul in Londra. Consortiul a dat asigurari ca timp de cinci ani nu va face concedieri si vor fi create 850 de noi locuri de munca, sustine Autocar.

Automobili Lamborghini este controlat de divizia Audi, parte a grupului Volkswagen. Fondat de Ferruccio Lamborghini in anul 1963, printre modelele actuale ale producatorului auto italian se numara Huracan, Aventador si Urus, care se bazeaza toate pe componente produse de Volkswagen. Audi a preluat Automobili Lamborghini in anul 1998 de la Megatech, o companie din Indonezia, pentru 110 milioane de dolari.

Rea Stark, partener fondator al Quantum Group, este de asemenea cofondator al Piech Automobile, impreuna cu Toni Piech, fiul fostului presedinte al Volkswagen, Ferdinand Piech.

Informatiile privind vanzarea Lamborghini vin pe fondul incertitudinilor privind dorinta conducerii Volkswagen de a mentine structura grupului, care detine si branduri ca Ducati, Audi, Porsche si Bugatti.

Volkswagen a confirmat ca exista un acord in cadrul grupului ca Lamborghini sa ramana parte a VW.

Rugat sa comenteze informatiile publicate de Autocar, un purtator de cuvant al Audi a declarat: „Nu, Lamborghini nu este de vanzare”.

Reprezentantii Centricus si Quantum Group nu au fost imediat disponibili pentru declaratii.

Seful Lamborghini, Stephan Winkelmann, a declarat saptamana trecuta ca producatorul auto va face trecerea de la motoarele pe combustie la cele electrice, investind 1,5 miliarde de euro pentru a dezvolta automobile hibride si electrice.

In prezent, Lamborghini si rivalii sai de pe segmentul automobilelor super-performante, precum Ferrari NV, Aston Martin Lagonda si McLaren, se straduiesc sa puna la punct strategii de electrificare a automobilelor lor fara a pierde din performantele care sustin pretul foarte mare la care se vand aceste supercaruri.

Lamborghini a informat ca pana in 2024 va oferi versiuni hibride pentru fiecare model din gama sa, de la SUV-ul Urus si pana la modelul Aventador, iar primul din aceste modele hibride va aparea pe piata peste doi ani. De asemenea, Lamborghini va lansa si primul sau vehicul care va functiona in intregime pe baterie, in a doua jumatate a acestui deceniu, a informat Stephan Winkelmann.

In total, producatorul auto italian va cheltui 1,5 miliarde euro pentru a pune la punct noua sa flota de automobile care, incepand din 2025, ii va permite sa injumatateasca emisiile de CO2 de-a lungul intregii sale game de produse, a spus Stephan Winkelmann, adaugand ca acestea vor fi cele mai mari investitii facute vreodata de Lamborghini.

Guvernele din intreaga lume au inceput sa propuna diferite termene limita, precum 2030, pentru scoaterea din productie a automobilelor cu combustie interna, pentru a putea sa isi atinga obiectivele de mediu.

Insa pentru producatorii de super-caruri abandonarea motoarelor cu combustie interna este atat o provocare tehnica cat si una emotionala. Zgomotul unui motor de 12 cilindri este o componenta cruciala a marcii Lamborghini, la fel ca si stilul agresiv al automobilelor produse de grupul italian.

Din punct de vedere tehnic, bateriile litiu-ion nu ofera autovehiculelor o autonomie mare de rulare la viteze mari. „Trebuie sa definim ce inseamna caracterul sportiv in noua era a automobilelor electrice. Autonomia este o prioritate de top. Acesta este un aspect la care va trebui sa lucram”, a apreciat Stephan Winkelmann.

In primul trimestru al acestui an, Lamborghini a livrat un numar record de vehicule, in crestere cu 25% in ritm anual. Cifra de afaceri a crescut cu 5,4% pana la 509 milioane de euro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

43 de minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

O oră ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

O oră ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

2 ore ago

Tecuci: Un barbat s-a spanzurat pe o insula de pe raul Siret. El avea 47 de ani

Doua echipaje de pompieri de la Detasamentul Tecuci intervin, duminica seara, in cazul unui barbat…

2 ore ago