externe

Volodimir Zelenski: „Am supravietuit la cinci sau sase tentative de asasinat. A fost ca la COVID – la inceput ti-e frica, apoi te obisnuiesti” – VIDEO

Intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului britanic The Sun, presedintele ucrainean Volodim Zelenski a declarat ca vointa Ucrainei de a infrange Rusia lui Vladimir Putin ramane puternica – si ca „in ceea ce priveste moralul, nu exista un impas”.

El a spus ca poporul sau s-a saturat de „raiduri aeriene permanente”, s-a saturat sa fie bombardat, s-a saturat sa aiba casele distruse si pe cei dragi ucisi, dar a adaugat: „Daca ii intrebati pe ucraineni daca sunt dispusi sa cedeze Rusiei pamanturile noastre? Sunteti gata sa discutati cu rusii despre cum sa punem capat la toate acestea? Sunteti pregatiti pentru un compromis, personal, cu Putin si v-ati saturat de asta?”, ei va vor spune ca „nu suntem obositi. Suntem gata sa stam mai departe”.

In ceea ce priveste incercarile de a-l rasturna, Zelenski a declarat ca primul complot a provocat panica – ca si primul focar de Covid. Dar dupa aceea s-a obisnuit

Fortele speciale rusesti s-au parasutat in Kiev pentru a-l ucide in prima zi a invaziei lui Putin, anul trecut. Garzile de corp ale lui Zelenski i-au sigilat atunci biroul cu baricade improvizate si bucati de placaj.

Cei mai apropiati colaboratori ai sai au primit pusti si veste antiglont. Unul dintre ei a spus ca biroul prezidential era ca o „casa de nebuni”.

Dar atunci cand oficialii britanici si americani s-au oferit sa il scoata pe presedinte din capitala Ucrainei, pe fondul temerilor ca aceasta ar putea cadea in cateva ore, acesta a raspuns cu replica legendara: „Am nevoie de munitie, nu de o plimbare”.

Mai tarziu, in timp ce bataliile faceau ravagii in jurul Kievului, Zelenski a iesit in afara complexului pentru a filma un selfie video sfidator, care a mobilizat rezistenta ucraineana, dovedind ca presedintele se afla inca in capitala.

Aproape doi ani mai tarziu, Zelenski a declarat ca Rusia inca „isi doreste foarte mult” sa il rastoarne de la putere.

El cunoaste chiar si numele de cod al celei mai recente misiuni de a-l inlatura, iar termenul limita al acesteia este sfarsitul anului.

Liderul a spus: „Numele operatiunii este Maidan 3. Este menita sa schimbe presedintele. Poate ca nu este prin ucidere. Dar vor sa ma schimbe. Si rusii vor folosi toate instrumentele pe care le au. Deci asta este ideea, pana la sfarsitul anului. Dar vedeti ca putem trai cu asta”.

Zelensky a exclus organizarea alegerilor care ar fi trebuit sa aiba loc anul viitor, insistand ca este ilegala in cadrul legii martiale, imposibila din cauza razboiului si ca ar diviza tara atunci cand oamenii sunt concentrati pe lupta impotriva Rusiei.

In august, serviciul de informatii al Ucrainei – SBU – a declarat ca a dejucat un complot de ucidere a lui Zelenski printr-un atac aerian asupra orasului Mikolaiv din sudul tarii.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

11 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

11 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

11 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

11 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

11 ore ago