Volodimir Zelenski se indreapta spre Argentina, prima calatorie a sa in America Latina. Noul presedinte al Argentinei este ferm pro-occidental

externe

Volodimir Zelenski, avertisment, Rusia, instigare, razboi, Balcani, Orientul Mijlociu

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, se indreapta spre Buenos Aires pentru a asista duminica la depunerea juramantului de catre noul presedinte argentinian, Javier Milei, a anuntat biroul lui Zelenski, relateaza Associated Press.

Aceasta este prima calatorie a liderului ucrainean in America Latina, in timp ce Kievul continua sa caute sprijin in randul natiunilor in curs de dezvoltare pentru lupta sa de 21 de luni impotriva fortelor invadatoare ale Rusiei.

Un outsider politic care a denuntat ceea ce el numeste coruptia oficiala inradacinata in Argentina si a promis curatarea scenei politice, Milei a candidat pe o platforma de politica externa pro-occidentala, exprimandu-si in mod repetat neincrederea fata de Moscova si Beijing.

Zelenski i-a telefonat lui Milei la scurt timp dupa victoria electorala a argentinianului, multumindu-i pentru „sprijinul sau clar pentru Ucraina”, pe care l-a descris in postarile de pe retelele de socializare ca fiind „bine observat si apreciat de ucraineni”.

Intr-un comunicat privind convorbirea telefonica, publicat la scurt timp dupa aceea, biroul lui Milei a anuntat ca acesta s-a oferit sa gazduiasca un summit intre Ucraina si statele din America Latina, un potential avantaj pentru efortul de o luna al Kievului de a-si consolida relatiile cu tarile din Sudul Global.

Zelenski si alti oficiali ucraineni de rang inalt au prezentat in mod repetat razboiul Ucrainei impotriva Rusiei ca fiind o rezistenta impotriva agresiunii coloniale, sperand sa obtina sprijinul statelor asiatice, africane si latino-americane care in trecut au luptat sa se elibereze de sub dominatia straina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: