externe

Voluntar in Ucraina, cum poti sa alaturi celor care lupta contra rusilor. Danemarca si UK permit si isi incurajeaza cetatenii sa mearga in Ucraina

Danemarca va permite voluntarilor sa se alature brigazilor internationale pe care Ucraina intentioneaza sa le formeze pentru a lupta impotriva invaziei rusesti, a declarat duminica seara sefa guvernului Mette Frederiksen, afirmand ca nu vede niciun obstacol legal in acest sens, informeaza AFP.

”Este o alegere pe care o poate face oricine. Acest lucru este valabil, desigur, pentru toti ucrainenii care traiesc aici, dar si pentru altii” care cred ca se pot implica direct in conflict, a declarat ea intr-o conferinta de presa.

”Analiza noastra este ca, la prima vedere, nu exista nimic care sa constituie un obstacol legal pentru ca cineva sa mearga in Ucraina pentru a participa la conflict, bineinteles de partea ucraineana”, a spus Frederiksen.

Putin mai devreme in cursul zilei, ea a protestat alaturi de mii de oameni in fata ambasadei ruse din Copenhaga impotriva invaziei rusesti in Ucraina.

Ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss, a declarat ca sprijina persoanele din Marea Britanie care ar putea dori sa mearga in Ucraina pentru a se alatura unei forte internationale de lupta.

Ea a declarat pentru BBC ca depinde de oameni sa ia propriile decizii, dar a sustinut ca este vorba de o lupta „pentru democratie”. Ea a spus ca ucrainenii lupta pentru libertate, „nu doar pentru Ucraina, ci pentru intreaga Europa”.

Presedintia ucraineana a anuntat in timpul zilei crearea unei „legiuni internationale” de luptatori straini pentru a ajuta la respingerea invaziei rusesti, facand apel la voluntari sa se alature.

”Toti strainii care doresc sa se alature rezistentei impotriva ocupantilor rusi si sa protejeze securitatea globala sunt invitati de autoritatile ucrainene sa se alature fortelor de aparare”, a declarat Kievul.

Voluntarii sunt chemati sa mearga la ambasadele Ucrainei din tarile lor.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a facut deja apel vineri la europenii cu experienta de lupta sa mearga in Ucraina pentru a lupta impotriva armatei ruse.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

2 ore ago

Peste 300 de securisti si turnatori au certificate de revolutionar. Lista cu numele acestora

Peste 300 de securisti sau de colaboratori ai Securitatii, declarati definitiv de instante, beneficiaza de…

2 minute ago

10 ani fara carnet pentru soferii care sunt prinsi bauti sau drogati la volan. Legea a fost adoptata, merge la promulgare la presedintele Romaniei

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege referitor la prevenirea si combaterea…

32 de minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

7 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

2 ore ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

4 ore ago