Vom afla in sfarsit adevarul. Orban, in fruntea noului Guveran: „Desecretizarea violentelor din 10 august este pe agenda noastra de prioritati”

politica

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anuntat joi, inconjurat fiind de noii ministri, ca desecretizarea raportului privind violentele din 10 augist 2018 este pe agenda de prioritati a noului guvern.

„Evident este pe agenda noastra de prioritati desecretizarea violentelor din 10 august”, a declarat Orban.

„E nevoie de masuri imediate in domeniul sigurantei cetateanului: sa readucem Politia si Jandarmeria de la statutul de gardian al puterii la cel de slujitori ai cetateanului”, a mai aratat Orban o noua prioritate a viitorului guvern.

„Nu dati curs boicotului pus la cale de oameni care vor pe ultima suta de metri sa ascunda furaciunile si sa-si osifice clientela politica in functii”, a indemnat apoi Orban.

Alte declaratii ale premierului desemnat:

– In conformitate cu Constitutia, in urma deciziei presedintelui Romaniei de a ma desemna in calitate de premier, in termenul constitutional am depus lista guvernului si programul de guvernare la presedintii celor doua camere.a
Romania are nevoie de un guvern legitim, cu deplina capacitate de exercitiu a prerogativelor sale.

– PNL, asa cum i-a anuntat pe romani, si-a asumat raspunderea formarii guvernului si a dat Romaniei o formula de guvernare care urmeaza procedurile de investire in cele doua camere.

– Ne aflam intr-o situatie extrem de grava: dupa 3 ani de guvernare habarnista, care a anulat toate avantajele pe care le-am fi putut dobandi ca urmare a ciclului economic pozitiv, care a distrus increderea investitorilor in guvern si in Romania, in care nu s-a realizat aproape nici o investitie importanta in Romania, e nevoie de un guvern care sa readuca Romani pe drumul corect. Avem urgente de indeplinit fara de care se pot crea situatii grave.

– Printre obiectivele imediate: OUG pentru restructurarea guvernului. Am redus numarul de ministere, iar obiectivul nostru este de a crea o structura guvernamentala, supla. Sunt institutii publice si autoritati locale fara resurse, exista riscul sa nu se poata plati salarii, indemnizatii pentru dizabilitati.

– Este o nevoie imediata de rectificare bugetara care sa asigure resursele financiare catre toate institutiile publice.

– E nevoie de un guvern legitim pentru ca pregatirea pentru iarna aproape ca nu a fost realizata: situatia stocurilor de iarna, pregatirea sunt aproape de zero.

– Avem riscul sa pierdem bani europeni daca nu este instalat cat mai repede guvernul pentru a lua masurile imediate. E nevoie de realocarea fondurilor catre programe unde exista capacitate de absorbtie.

– Exista situatii care reclama decizii imediate luate de un guvern legitim: examenul de rezidentiat, situatii critice privind medicamentele, programul de vaccinare, examenele nationale si programa scolara.
Le multumesc tuturor partenerilor nostri care au fost alaturi de noi la motiunea de cenzura, celor cu care am avut discutii si am incheiat acorduri pe care le vom pune in practica prin intermediul programului de guvernare.

– Fac apel la parlamentari, ratiunea si patriotismul lor: nu dati curs boicotului pus la cale de oameni disperati care vor sa-si acopere urmele furaciunilor facute la ministere. Romanii vor judeca aspru pozitionarea fiecarui partid si parlamentar.

– PNL a acceptat o raspundere enorma intr-un moment dificil, pentru ca intelegem foarte clar nevoile Romaniei azi. Romania are nevoie de un guvern care sa respecte cu sfintenie drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: