„Vom apela la toate parghiile legale pentru a pazi sanatatea romanilor” – Mesajul pentru PSD-istii iresponsabili

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Braila, ca ii roaga pe parlamentari sa decida asupra prelungirii starii de alerta in functie de analize obiective si nu de interese politice de moment, subliniind faptul ca aceasta tema nu trebuie tratata politic.

„Nu este o tema care ar trebui politizata. Eu m-am ferit sa o politizez si ii rog pe cei din Parlament sa decida in functie de criterii si analize obiective, nu in functie de interese politice sau electorale de moment. (…) Mai au timp sa se gandeasca. Eu ii sfatuiesc sa nu trateze politic problema, ci sa o trateze din perspectiva nevoii de a asigura sanatatea publica, de a apara viata si sanatatea cetatenilor romani. Nu exista o alta abordare pentru noi. Nu este moftul nostru politic prelungirea starii de alerta. Din punct de vedere politic, pot sa va spun ca nu este un avantaj. Pe de alta parte, suntem oameni rationali, suntem oameni care tinem cont de interesul public si, pentru a asigura sanatatea si viata romanilor, este fundamentala mentinerea starii de alerta. Vom apela la toate parghiile constitutionale si legale pe care le avem, pentru a pazi sanatatea romanilor, indiferent ce vor face unele partide din Parlament”, a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a facut, marti, un apel la responsabilitate si le-a reamintit parlamentarilor PSD ca virusul nu trece cu un vot in Parlament. Iohannis a anuntat, marti, ca, data fiind dinamica imbolnavirilor, se impune prelungirea starii de alerta si dupa 15 iunie, dar cu masuri mai putine decat sunt acum in vigoare.

„Avand in vedere ca nu avem nicio scadere a numarului de imbolnaviri noi, ne face sa fim precauti si suntem de parere ca se impune prelungirea starii de alerta. Consideram ca nu se poate continua fara a avea acest instrument numit stare de alerta. Masurile restrictive vor fi mai putine decat sunt in vigoare. Unele masuri trebuie continuate: portul mastii in interior, distantarea fizica, evitarea aglomerailor mari – aceste lucruri vor ramane in continuare in vigoare. Guvernul va dezbate in sedinta de guvern aceste decizii, dar masurile restrictive sunt mai putine decat acum.

Ma adresez in final Parlamentului: stimati parlamentari, fiti responsabili, ganditi-va ca virusul nu dispare printr-un vot in Parlament! Daca sprijiniti guvernul, putem controla eficient aceasta raspandire a epidemiei. Subliniez expres ca guvernul a luat cele mai bune masuri, care au dus la o raspandire foarte limitata a epidemiei”, a declarat seful statului.

PSD a anuntat marti ca nu va vota pentru prelungirea starii de alerta, invocand „lipsa argumentelor stiintifice”. PSD vrea de fapt sa introduca motiune de cenzura imediat dupa ce starea de alerta va fi ridicata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: