Categories: news

„Vom continua”. Augustin Lazar nu s-a lasat intimidat, mesaj pentru borfasii de la varful politicii

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a transmis, duminica seara, intr-un mesaj de Ziua Internationala Anticoruptie ca procurorii vor continua „investigarea efectiva a cauzelor avand ca obiect infractiuni de coruptie in domeniile ce prezinta risc major de coruptie sistemica”.

„Sa marcam impreuna aceasta zi, amintindu-ne ca fiecare dintre noi poate contribui la lupta impotriva coruptiei”, se afirma pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Iata intregul mesaj al procurorului general al Romaniei:

„Azi, 9 decembrie, celebram Ziua Internationala Anticoruptie, prilej de a reaminti importanta luptei anticoruptie impotriva amenintarii pe care aceasta o constituie pentru stabilitatea si siguranta societatii, pentru dezvoltarea durabila si statul de drept.

La data de 9 decembrie 2003, Romania a semnat Conventia Organizatiei Natiunilor Unite Impotriva Coruptiei, conventie ratificata prin Legea nr. 365/15.09.2004.

Prin intermediul acestei conventii, tratat cu vocatie universala in domeniul combaterii coruptiei, statele semnatare se angajeaza sa lupte impotriva coruptiei, prin promovarea valorilor etice ale democratiei, justitiei si statului de drept.

Unul dintre obiectivele pivot ale Ministerului Public il reprezinta in continuare combaterea cu profesionalism si impartialitate a coruptiei si a infractiunilor asimilate acesteia, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice si nivelului de trai al populatiei.

In acest scop vom continua investigarea efectiva a cauzelor avand ca obiect infractiuni de coruptie in domeniile ce prezinta risc major de coruptie sistemica. De asemenea vor fi anchetate infractiunile de mica coruptie, pentru descurajarea si prevenirea coruptiei in domeniile prioritare. Sa marcam impreuna aceasta zi, amintindu-ne ca fiecare dintre noi poate contribui la lupta impotriva coruptiei”.

Ziua internationala impotriva coruptiei, instituita de Organizatia Natiunilor Unite (ONU) in 2003, se sarbatoreste anual, la 9 decembrie.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

BREAKING Numar record de decese de la inceputul pandemiei: 237. S-au inregistrat inca 2.931 de noi cazuri

In ultimele 24 de ore s-a inregistrat cel mai mare numar de decese de la…

51 de minute ago

Maia Sandu, vizita oficiala la Bucuresti. Este primita de presedintele Iohannis la Palatul Cotroceni

Seful statului Klaus Iohannis o va primi marti, la Palatul Cotroceni, de la ora 17.30,…

47 de minute ago

Solutia care ar rezolva criza politica. Liderii coalitiei se pregatesc de o noua runda de discutii

Liderii coalitiei de guvernare se reunesc marti de la ora 16:00 pentru o noua runda…

2 ore ago

Pretul apartamentelor va creste in perioada urmatoare: „Bani pe piata sunt, intr-o piata galopant inflationista”

Exista riscul ca pretul apartamentelor sa creasca in perioada urmatoare, ca urmare a cererii mari…

O oră ago

Vlad Voiculescu revine cu noi acuzatii la adresa lui Citu: „Minciuna si pretext. Inclusiv eu am discutat ordinul cu Florin Citu”

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu catalogheaza drept "o minciuna" afirmatia conform careia ordinul dat…

3 ore ago