„Vom incheia operatiunea speciala in acest an”. Un general rus avanseaza un termen limita pentru sfarsitul razboiului din Ucraina

externe

Apti Alaudinov

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul unitatii de forte speciale Ahmat si un sustinator al presedintelui Vladimir Putin, sustine ca razboiul cu Ucraina se va incheia pana la sfarsitul anului, relateaza Newsweek.

Alaudinov, care conduce fortele cecene in acest conflict, a fost numit de Putin in aprilie in functia de adjunct al sefului departamentului politico-militar al Ministerului Apararii.

In timpul unei emisiuni la televiziunea de stat, cu Olga Skabeieva, Alaudinov a discutat despre starea actuala a frontului si despre proiectia sa pentru sfarsitul razboiului de peste 2 ani care a inceput cu invazia lui Putin in Ucraina la 24 februarie 2022.

Skabeieva, impreuna cu sotul ei, Evgheni Popov (membru al Dumei), a fost sanctionata de Departamentul de Stat al SUA in 2023, in parte pentru „talk-show-ul lor in care difuzeaza in mod predominant propaganda pro-rusa pentru razboiul impotriva Ucrainei”.

Intr-o inregistrare video postata miercuri pe X, fostul Twitter, de catre jurnalista Julia Davis, fondatoarea Russian Media Monitor, un grup de supraveghere care traduce videoclipuri rusesti, Skabeieva l-a intrebat pe Alaudinov despre incetinirea progresului rusesc in Harkov, al doilea oras ca marime din Ucraina.

Fara a raspunde direct preocuparilor lui Skabeieva, Alaudinov a afirmat ca fortele ruse au „facut un progres foarte serios” si ca „destul de mult teritoriu a fost eliberat”, indicand, din perspectiva sa, ca Rusia a castigat teritoriu.

El a mai declarat ca Ucraina a „mutat multe forte acolo, majoritatea unitatilor lor”, in regiunea de nord-est, care a fost mult timp un punct central al razboiului.

„Aceasta va fi o batalie decisiva pentru noi, in care vom distruge fortele si mijloacele ramase. Dupa aceea, cred ca, asa cum am spus deja mai devreme, vom incheia operatiunea militara speciala in acest an”, a declarat comandantul, adaugand ca „vom pune capat acestei operatiuni”.

El a precizat ca „totul decurge asa cum trebuie” si ca „in cele din urma, vom incheia totul cu o batalie finala decisiva, care cred ca va fi victorioasa pentru noi”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: