Vom scapa de Firea, va fi trimisa inapoi in Voluntari. PNL anunta ca este dispus sa sustina candidatura lui Vlad Voiculescu de la Romania Impreuna la Primaria Capitalei

politica

Prim-vicepresedintele PNL Ilie Bolojan considera ca este mai mult decat necesar ca partidele de Opozitie ca aiba candidati comuni la urmatoarele alegeri locale. El a declarat ca PNL este dispus sa il sprijine pe Vlad Voiculescu, din partea partidului lui Ciolos, la Primaria Capitalei daca analizele vor confirma ca are sanse sa castige.

„Exista doua posibilitati: prima, ca tabloul politic in 2020 sa arate ca azi, cu un partid mare si forte politice non-PSD dezbinate, varianta in care cert in aproape toate marile orase din afara arcului carpatic va castiga PSD. Nu neaparat datorita performantelor, ci datorita pulverizarii voturilor. Si a doua varianta, eu cred ca trebuie pusa in practica, e ca fortele non-PSD, cele de centru-dreapta, sa se adune si sa ofere cel mai bun candidat din localitate, ca votul din primul tur, pe care PSD il foloseste ca arma politica, sa fie folosit impotriva PSD.

E o solutie pentru Bucuresti, sectoare si celelalte orase. Si atunci vom avea o situatie: primarii care sunt in functie si au facut o treaba buna sigur vor castiga, indiferent de unde sunt, dar nu vor mai castiga cei care nu au performat si se va da o sansa altcuiva sa faca ceva in acele orase”, a declarat Bolojan intr-un interviu pentru Digi24.

Acesta a subliniat ca votul in primul tur se va aplica cel mai probabil si in 2020 si ca existenta unor candidati comuni ai fortelor non-PSD ramane cea mai buna solutie. Desemnarea acestora ar trebui facuta „in baza unor anchete sociologice”, astfel incat sa fie selectati candidatii cu cele mai mari sanse.

„Candidatul trebuie pregatit si, indiferent de partidul de care apartine, trebuie sustinut. PNL poate sa faca asta”, a declarat el. O astfel de coalitie ar trebui sa fie facuta din timp si formalizata din punct de vedere juridic, pentru a exista timp pentru selectia candidatilor si „armonizarea intereselor locale”, spune primarul. Nicio forta politica nu ar trebui exclusa de la negocieri, in opinia lui, iar din viitoarea coalitie ar trebui sa faca parte, alaturi de PNL, cel putin USR, PMP si Miscarea Romania Impreuna, condusa de Dacian Ciolos.

Intrebat daca PNL ar sustine candidatura fostului ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu la Bucuresti, acesta a raspuns ca, din punctul lui de vedere, raspunsul este „da”, daca acest lucru rezulta in urma unor analize serioase. „In conditiile in care analiza candidatilor la o primarie da ca rezultat o astfel de formula, din punctul meu de vedere da, dar trebuie facute niste analize serioase, trebuie pregatiti candidatii si e mai putin important din ce forta politica vine, e important sa fie un om pregatit, un om care sa vrea sa faca treaba si sa aiba sanse reale sa castige. Asta e valabil pentru Bucuresti si pentru Vlad Voiculescu sau alte persoane”, a afirmat Bolojan, citat de Republica.

Vlad Voiculescu a sugerat recent ca intentioneaza sa candideze la Primaria Capitalei din partea Miscarii Romania Impreuna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: