„Vom vedea peste 7 zile efectele euforiei din acest week-end”. Alexandru Rafila, anunt ingrijorator

news

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat luni ca efectele „euforiei” din acest weekend, primul dupa ridicarea starii de urgenta, se vor putea vedea in 7 zile.

„Efectele acestui weekend vor fi vazute peste 7 zile. Adica la sfarsitul acestei saptamani, inceputul saptamanii viitoare vom vedea si vom afla daca este o problema la nivel national”, a afirmat Rafila.

El a spus ca, totusi, duminica dupa-amiaza in parcuri nu mai era aglomeratia pe care o asteptam dupa primele doua zile si probabil ca in zilele urmatoare lucrurile vor intra in normalitate si oamenii vor respecta masurile impuse de autoritati.

Guvernul a aprobat luni hotararea privind instituirea starii de alerta, in conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Potrivit proiectului de hotarare, starea de alerta se instituie pe intreg teritoriul tarii, incepand cu data de 18 mai, pe o durata de 30 de zile.

La inceputul sedintei de Guvern, premierul Ludovic Orban a detaliat continutul hotararii privind starea de alerta.

„Hotararea de Guvern contine trei anexe, asa cum prevede legea: anexa 1- Masurile de crestere a capacitatii de raspuns; anexa 2 – Masuri pentru asigurarea rezilientei comunitatilor si anexa 3 – Masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc. Hotararea de Guvern, odata adoptata, va fi transmisa Parlamentului pentru a incuviinta starea de alerta si toate masurile care se dispun in cadrul starii de alerta”, a spus Orban.

El a mentionat ca, odata cu aprobarea hotararii, in baza legii, Guvernul are la dispozitie „toate instrumentele legale necesare, inclusiv amenzile”.

Mai mult despre:

Comentarii: