„Vor incepe controale serioase, pentru ca nu mai merge”. Raed Arafat anunta ca autoritatile intorc foaia

news

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, sambata seara, ca vor fi intensificate controalele decatre autoritati pentru ca nu se respecta regulile de protectie impotriva coronavirusului.

„In transportul in comun sa nu poarte masca? Am vazut si asta. Treci pe langa mijloacele de transport in comun si vezi oameni care nu poarta masca. Nimeni nu indrazneste sa le zica ‘De ce nu porti masca?’. Si acolo vor fi controale”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

„Vor incepe controale mai serioase. Pentru ca noi am ridicat problema astfel: In mijloacele de transport in comun nu trebuie sa urce cineva care nu poarta masca. Dar vedem ca soferul autobuzului, troleibuzului, nu are curaj sa spuna cuiva „Coboara din autobuz pentru ca nu ai masca!”. Nu are curajul sa i-o zica. Si atunci oamenii urca. Sau daca poarta ceva, dupa ce urca in autobuz o scoate de pe fata, sau lasa sub nas, sau lasa pe barbie. Am vazut vazut unii care poarta masca la barbie, cu gura si nasul libere. Oamenii trebuie sa poarte masca sau ceva sa-i acopere nasul si gura”, a mai spus seful DSU.

Pe langa controalele din mijloacele de transport in comun, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta anunta verificari „serioase” si la terase, cluburi, magazine si alte locuri publice.

„Acum sunt zile cruciale, pentru ca vedem ca totusi este o crestere (a numarului de infectari cu COVID-19 – n.r.). Weekend-urile au devenit cu mai mare risc pentru ca vedem ca oamenii merg la cluburi deschise, dar, totusi, contactul acolo se vede ca este foarte apropiat. Am primit poze – terase care trebuiau sa aiba patru persoane de la aceeasi familie la masa si unde se vad mai multi si se vede clar ca nu sunt din aceeasi familie, se vede ca sunt persoane diferite care stau la aceeasi masa. O sa inceapa controale foarte serioase. Nu numai la terase, in mai multe locuri. Stiu ca s-a dispus, la nivelul ministerului, pe linia ordinii publice, sa se intensifice controale la modul serios: terase, retaileri, deci magazine care trebuie sa aiba triaj la intrare, daca il fac sau nu. Deci, vor incepe in aceasta perioada astfel de controale, pentru ca nu mai merge. Trebuie sa fim foarte atenti la ce se intampla”, a mai declarat Raed Arafat, la Digi 24.

Mai mult despre:

Comentarii: