In sfarsit, vor trebui sa plateasca pentru intoxicari. Ciutacu va ajunge sa dea explicatii in fata procurorilor DNA in cazul inregistrarilor cu Kovesi

politica

DNA a anuntat, luni, ca a deschis dosar penal in cazul inregistrarilor cu Laura Codruta Kovesi. Prin urmare, Victor Ciutacu, in emisiunea caruia au fost difuzate in premiera acest inregistrari, va ajunge in fata procurorilor pentru a da detalii.

„Directia Nationala Anticoruptie a sesizat procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a aprecia asupra necesitatii sesizarii din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii prevazute de art. 268 alin. 2 Cod penal, respectiv inducerea in eroare a organelor judiciare.

Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca inregistrarile ce contin un amestec de fragmente reale cu sintagme obtinute prin colationare risca sa conduca la acreditarea unei idei false si anume ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie ar da ordine ca procurorii sa investigheze anumite persoane sau sa directioneze ancheta intr-un anumit sens”, anunta DNA intr-un comunicat de presa.

„Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au sesizat din oficiu sub aspectul infractiunii prevazute de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, respectiv folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Sesizarea a fost intemeiata pe faptul ca la sedintele cu procurorii din sectiile operative se discuta aspecte ce tin de managementul intern al acestei unitati de parchet, imprejurari care nu sunt destinate publicitatii”, se mai afirma in comunicatul DNA.

Inregistrarile au fost difuzate de catre Victor Ciutacu, la Romania TV, post controlat de catre inculpatul Sebastian Ghita.

”Deci procurorii deschid dosar nu pentru ca sefa DNA isi instiga ilegal subordonatii, ci fiindca noi am facut rost de inregistrari si le-am dat pe post?”, a reactionat Ciutacu.

La scurt dupa aparitia comunicatului DNA, Antena 3 a anuntat ca intreaga presa ar trebui sa se solidarizeze cu Ciutacu. „Daca Victor Ciutacu va fi chemat in fata procurorilor aceasta va fi atentat la libertatea presei. Nu poti sa sa anchetezi jurnalisti care au difuzat informatii de interes public”, a declarat realizatoarea Alessandra Stoicescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: