VORTEX straniu filmat deasupra ACCELERATORULUI de particule de la Geneva – VIDEO

externe

Doi turisti american a filmat ceva extrem de ciudat deasupra acceleratorului de particule de la Geneva (Large Hadron Collider). Pe cer s-a format un vortex din nori, in centrul caruia la un moment dat intra un obiect luminos.

Evenimentul a fost filmat recent, in luna decembrie. Imaginile au fost postate pe canalul de YouTube Section 51 2.0, pe care se sutine ca inregistrarea arata „un OZN care intra intr-o alta dimensiune”. In video se aude vocea plina de uimire a celui care filmeaza.

Large Hadron Collider a fost pus in functiune in noiembrie 2009, dupa ce a fost construit intr-un tunel subteran circular, ocupat de predecesorul sau, LEP (Large Electron Positron), in perioada 1998 – 2008.

Spre deosebire de LEP, LHC accelereaza protoni (din familia hadronilor), pentru a produce coliziuni. LEP accelera electroni sau pozitroni.

Cel mai mare succes al CERN, institutul european de cercetari nucleare, a venit in 2013. Atunci, datele obtinute de acceleratorul de particule au confirmat existenta bosonului Higgs, particula care da masa tuturor celorlalte particule existente, dupa 40 de ani de ani de cautari. Acum, cercetatorii si-au stabilit un obiectiv si mai maret: investigarea asa numitei „materii negre”, substanta misterioasa care formeaza 96% din toata materia din Univers.

Dave Charlton, fizician CERN: Sunt inca multe intrebari deschise, precum „ce este in negura Universului?”, „ce este materia intunecata pe care o vedem in Univers?”. Stim ca trebuie sa fie acolo. Putem sa o cream in laborator si sa o studiem? Asta o sa fie una dintre cele mai mari provocari pentru etapa care urmeaza si pentru tot programul LHC.

Large Hadron Collider este cel mai mare accelerator de particule din lume. Sistemul se afla langa Geneva, la 90 de metri sub pamant, intr-un tunel circular de 27 de kilometri, sapat la granita dintre Elvetia si Franta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: