Vosganian a devenit admiratorul lui Sosoaca: „Purtatul mastii pe strada, carnaval grotesc”

politica

Varujan Vosganian, fost ministru si fost senator, sustine intr-o postare pe Facebook ca purtatul mastii pe strada este un „carnaval grotesc”.

„Carnavalul asta grotesc cu purtatul obligatoriu al mastii pe strada mai dureaza mult?”, a scris luni Vosganian pe Facebook.

O atitudine identica in legatura cu purtarea mastii de protectie are inca de la inceputul pandemiei celebra senatoare Diana Sosoaca. Mai mult, Sosoaca sustine ca prin purtarea mastii creste riscul de infectare.

„Printr-un orificiu al unei masti incap peste 200 de virusi, despre ce vorbim?”, a declarat Sosoaca la Antena 3, in urma cu o luna, argumentand astfel ca numarul de imbolnaviri a crescut din cauza mastilor de protectie.

Intrebata apoi ce se urmareste prin obligativitatea purtarii mastii de protectie, Sosoaca a rapuns: „Distrugerea tuturor drepturilor si liberatilor cetatenesti si instaurarea unei dictaturi la nivel mondial. E vorba de interese financiare la nivel mondial. Nu este nicio teorie a conspiratiei, sunt doua grupari care lupta. Trump, cand avea Covid s-a urcat in masina si s-a plimbat printre oameni, mesajul a fost clar: ‘Traiti-va viata normal’”.

Sosoaca a sustinut recent ca numarul de infectari cu coronavirus a crescut din cauza celor care poarta masca de protectie.

„Masca nu trebuie sa fie obligatorie. Cine doreste sa si-o puna pe fata poate sa-si puna si 10, nu are decat, dar nu trebuie sa fie obligatorie. Aici ma delimitez de toate celelalte opinii ale celor care ma inconjoara. Masca nu trebuie sa fie obligatorie, nu pentru ca am eu o problema ci pentru ca exista cercetari stiintifice cu privire la efectele negative pe care le provoaca purtatul mastii timp indelungat.

Mai ales ca dupa ce s-a instituit aceasta a obligativitatii purtarii mastii in toate spatiile numarul de infectari a crescut. Este normal, pentru ca nu mai avem oxigen si atunci toate bacteriile si virusii pe care noi le expectoram, le respiram in masca, noi dupa ce tragem aer in piep le reintegram impreuna cu alte bacterii si alti virusi, deci va dati seama ce infectii se pot provoca in plamani”, a spus Sosoaca intr-un live pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: