Vosganian, noaptea mintii. Sustine ca Timmermans, Weber si Verhofstadt nu „si-au vazut visul cu ochii” pentru ca au injurat Romania

politica

Vicepresedintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian a definit drept ”blestemul Mioritei” faptul ca niciunul dintre criticii Romaniei nu a fost nominalizat pentru posturi cheie in institutiile europene, mentionandu-i pe Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt.

”Blestemul Mioritei: niciunul dintre cei trei detractori ai Romaniei – Martin Weber, Frans Timmermans, Guy Verhofstadt – nu si-a vazut, in noua legislatura europeana, visul cu ochii”, a scris Vosganian pe Facebook dupa ce Consiliul European a anuntat nominalizarile pentru posturi – cheie din institutiile europene.

El a postat si un desen reprezentand o oaie.

Sefii de stat si de guvern au ajuns marti la un acord, la Bruxelles, asupra nominalizarii in posturi-cheie la nivel european: Ursula von der Leyen la sefia Comisiei Europene (CE), Christine Lagarde la BCE, belgianul Charles Michel la conducerea Consiliului european, iar spaniolul Josep Borrell, noul sef al diplomatiei europene.

Weber si Timmermans aspirau la sefia CE, in timp ce numele lui Verhofstadt era vehiculat pentru PE, unde a fost nominalizat Serghei Stanisev.

Mai mult despre: ,

Comentarii: