Vosganian, pus dur la punct de doctorul Alexandru Rafila: „Afirmatiile lui nu pot fi luate in considerare, nu se bazeaza pe nimic”

news

Medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, ironizeaza declaratiile lui Varujan Vosganian (ALDE), care sustine ca „virusul este vlaguit”.

„Eu as intreba care este unitatea de masura a vlaguirii sau a puterii virusului. Cand faci o astfel de afirmatie, inseamna ca ai masurat capacitatea patogena a unui virus – se numeste virulenta, apropo de chestiunea asta – si ai constatat printr-un studiu, printr-o cercetare, ca lucrurile au evoluat in sensul reducerii transmiterii virusului, aparitiei de infectii mult mai usoare si disparitiei deceselor. Or, o astfel de afirmatie, doar pe baza unei investigatii de moment, nu cred ca poate fi luata in considerare nici din punct de vedere medical, nici din punct de vedere general, pentru ca nu se bazeaza pe nimic”, a spus Rafila la Digi24.

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a lansat la Digi24 o sumedenie de afirmatii halucinante despre epidemia de coronavirus, sustinand printre altele ca „virusul e mai vlaguit” si ca „asimptomaticii nu transmit virusul”.

„In primul rand, cred ca ar trebui, totusi, epidemiologii sa ne explice ce se intampla. E simplu sa dai vina pe populatie. Dar eu nu cred ca romanii se comporta cu totul altfel decat se comporta italienii, francezii, spaniolii, mai ales ca in tarile alea au fost si miscari de protest. Nu cred ca plajele romanesti arata altfel decat plajele din Grecia, unde avem sub 30 de cazuri pe zi si un singur deces in ultima saptamana. Mie mi se pare ca e o solutie confortabila sa dai vina pe romani. Eu cred ca romanii au fost destul de disciplinati in starea de urgenta si-n starea de alerta. Adica in Romania n-au fost proteste publice, n-au fost indemnuri la rezistenta civica si nu stiu sa existe vreun parlamentar care sa indemne la incalcarea legii. Cred ca focarele din spitale si din caminele de batrani nu au fost corect stapanite si poate ca asta este unul din argumente. Dincolo de asta, trebuie sa vedem cum evolueaza. Nu stiu, eu imi pastrez speranta ca au fost ultimele zvacniri ale ghiaurului, cum se spunea in filmul Mihai Viteazu”, a declarat Vosganian, la Digi24.

„In plus, unii au sentimentul, privind in jur si nevazand efectele virusului si aerul care are zimti, ca totul e o fantasmagorie la televizor. Nu este. Sunt cazuri reale, sunt oameni care sufera din asta, dar, dupa opinia mea, este disproportionata descrierea virusului. Virusul, dupa opinia mea, nu are o capacitate atat de puternica de raspandire, ca dovada ca cea mai mare parte a celor infectati sunt asimptomatici. Observati ca la 555 de cazuri, avem aproape acelasi numar la ATI, a crescut numai cu sase persoane, deci e limpede ca virusul e mai vlaguit, dincolo de faptul ca cei testati sunt mai multi si apar mai multe teste pozitive”, a mai afirmat purtatorul de cuvant al ALDE.

Mai mult despre: ,

Comentarii: