Vosganian sare sa isi apere seful, pe Tariceanu: „La USR, tupeul se impleteste cu insulta. Nu trebuie sa fie reprezentativ pentru tanara generatie”

politica

Varujan Vosganian sare in apararea sefului sau, Calin Popescu Tariceanu, si il ataca violent pe deputatul USR Lucian Viziteu intrucat acesta a spus despre liderul ALDE ca este „omul rusilor”.

„Rar veti gasi in politica romaneasca, de la inceputuri si pana azi, un partid care sa ne ofere atatia scandalofili (ca sa nu spunem scandalagii) precum Uniunea Salvati Romania. Unul dintre reprezentantii acestei (din pacate prea raspanditei) patologii este deputatul USR Lucian Daniel Stanciu – Viziteu. Deunazi, domnului Viziteu i-a casunat pe ALDE, declarand ca ‘In loc sa sustina proiectele mele reformiste, parlamentarii PSD-ALDE din comisia de control au preferat sa acuze serviciile de informatii ca se implica in politica, ca influenteaza justitia, ca au ascultat milioane de romani, ca au firme prin intermediul carora fac afaceri si alte chestiuni care nu au fost probate niciodata’.

(…) As putea sa dau nenumarate dovezi ale atitudinilor clare ale ALDE de condamnare ferma a oricarei imixtiuni a serviciilor secrete in actul de justitie, a utilizarii excesive a interceptarilor, a implicarii serviciilor secrete in instrumentarea dosarelor politice si de eficientizare a controlului civil asupra acestora. As vrea, in schimb, sa vad un singur exemplu cand ‘reformatorii’ din USR au luat atitudine impotriva acestor realitati de necontestat din Romania ultimului deceniu. Dimpotriva, as putea sa va insirui numeroase declaratii in care dl Viziteu si ai lui au aparat aceste practici neconstitutionale si generatoare de coruptie prin excesul de putere, socotindu-le, culmea!, garantii ale ordinii de drept si luptei impotriva coruptiei.

Dar scandalofilia deputatului USR nu se opreste aici. Dl Viziteu ignora total pozitiile publice ale lui Calin Popescu Tariceanu de aparare a ordinii de drept precum si faptul ca Tariceanu insusi a fost victima acestor practici ilegale pe care deputatul USR, in spirit ‘reformator’, le elogiaza. In schimb, il socoteste pe Calin Tariceanu nici mai mult nici mai putin decat … omul rusilor. Aceasta acuzatie bizara, nesustinuta de nicio dovada, face deja traditie in Romania. O colega de-a domnului Viziteu in ale scandalofiliei, Andreea Pora, il acuza pe Mircea Geoana ca e si el omul rusilor. Din fericire, cei de la Secretariatul General NATO nu citesc scrierile Andreei Pora, astfel incat Mircea Geoana a fost numit secretar-general adjunct al NATO.

Halucinatiile lui Stanciu Viziteu si ale unora dintre colegii sai de partid nu au doar efectul de a cobori dureros, pana la firul ierbii, calitatea dezbaterii publice. USR se revendica un partid al tinerei generatii, incercand astfel sa perverteasca si sa fanatizeze generatia nascuta dupa Revolutie. Or, un astfel de comportament in care tupeul se impleteste cu insulta, nu poate, nu trebuie sa fie reprezentativ pentru tanara generatie”, a scris Vosganian pe Facebook.

Deputatul USR Lucian Viziteu acuza PSD si ALDE ca nu au actionat niciodata pentru reformarea serviciilor de informatii din Romania in comisia de control a SRI din Parlament. „Tariceanu sa ne lase cu sprijinul pentru reformarea SRI si sa-si vada de prietenii lui rusi”, a declarat Lucian Viziteu.

“Calin Anton Popescu Tariceanu sustine ca se aliaza pozitiei USR de reformare a serviciilor de informatii din Romania si de intarire a controlului civil asupra acestora, insa in comisia de control a SRI reprezentantii ALDE s-au opus de fiecare data organizarii unor controale specifice la sediul institutiei”, afirma deputatul Lucian Stanciu-Viziteu, membru in comisia de control a SRI.

Deputatul USR a mai spus ca daca Dragnea si Tariceanu ar fi vrut intarirea controlului civil ar fi putut sa faca acest lucru.

“In ultimii ani m-am luptat in comisia de control a SRI pentru intarirea controlului civil, insa de fiecare data am intalnit opozitia PSD-ALDE. Daca Dragnea si Tariceanu ar fi dorit cu adevarat intarirea controlului civil ar fi avut posibilitatea sa faca acest lucru, pentru ca au avut majoritatea parlamentara si majoritatea in comisia de control a Serviciului Roman de Informatii”, precizeaza Viziteu, citat de Gandul.

Viziteu acuza parlamentarii PSD si ALDE ca erau vocali doar la televizor in privinta controlului SRI, dar in comisie erau ca niste „mielusei”.

“In loc sa sustina proiectele mele reformiste, parlamentarii PSD-ALDE din comisia de control au preferat sa acuze serviciile de informatii ca se implica in politica, ca influenteaza justitia, ca au ascultat milioane de romani, ca au firme prin intermediul carora fac afaceri si alte chestiuni care nu au fost probate niciodata. Totusi, desi la televizor pozau in mari luptarori cu «statul paralel», cand ajungeau in comisia de control se comportau ca niste mielusei fata de SRI”, relateaza deputatul USR.

Lucian Stanciu-Viziteu il acuza pe liderul ALDE Caln Popescu-Tariceanu ca actioneaza in interesele Moscovei.

“Sper ca politicieni duplicitari si ipocriti precum domnul Tariceanu sa nu mai ajunga niciodata in Legislativ, caci simpla lor prezenta in Parlament reprezinta o amenintare la adresa democratiei si statului de drept din Romania. Cat despre asa-zisul sprijin pe care spune ca e dispus sa-l ofere USR pentru reformarea serviciilor de informatii, ii transmit un singur lucru: sa ne lase si sa-si vada de prietenii lui rusi. Nu avem nevoie de
sprijin de la cei care actioneaza in interesele Moscovei”, mai spune liderul USR.

Afirmatiile deputatului USR vin in contextul in care liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, marti, ca este binevenit un control mai strict asupra functionarii serviciilor de informatii, in contextul ideii USR din documentul doctrinar propus membrilor partidului de catre Dan Barna.

Mai mult despre: ,


Comentarii: