Vosganian trosneste noua alianta PNL-PSD: „Este cea mai bizara struto-camila politica ce se poate imagina. Au un alt centru comun de comanda care nu se vede cu ochiul liber”

politica

Varujan Vosganian, fost lider in ALDE si aliat al PSD, isi manifesta surprinderea fata de intentiile PSD de a sustine un guvern minoritar al PNL in Parlament. „Este cea mai bizara struto-camila politica ce se poate imagina”, arata Vosganian.

„Un Guvern minoritar PNL sustinut de PSD este cea mai bizara struto-camila politica ce se poate imagina, mai ales dupa luptele politice si civice din ultimii ani. Faptul ca a mai existat o astfel de experienta in trecut nu e relevant. Guvernul minoritar PNL (2007 – 2008), din care am facut parte, a fost sustinut de PSD dar intr-o anumita logica, anume aceea ca cele doua partide aveau un adversar comun: Traian Basescu.

Acum, insa, cu un PNL subordonat total presedintelui si un Pe-Se-De ostil presedintelui (sentimentul e reciproc), nu prea vad cum s-ar putea face maioneza fara sa se taie. Decat daca PNL si PSD au un alt centru comun de comanda care nu se vede cu ochiul liber”, a scris Vosganian pe Facebook.

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca el l-a ales pe Nicolae Ciuca drept propunere de premier. Citu a confirmat ca nu mai direste ca USR sa faca parte din noul guvern.

„PNL a dat dovada de maturitate si responsabilitate, ne-am prezentat cu o propunere pentru a debloca criza politica si a avea un guvern cat mai rapid. PNL l-a ales pe Nicolae Ciuca pentru functia de premier, intr-un guvern minoritar, alaturi de partenerii de la UDMR.

Mizam pe responsabilitatea parlamentarilor romani pentru a avea un guvern cat mai rapid. PNL arata maturitate si responsabilitate si isi asuma responsabilitatea”, a anuntat Citu.

Citu a sustinut ca el a venit cu propunerea ca Nicolae Ciuca sa fie premier: „Este o propunere pe care eu am facut-o, pentru a debloca criza politica”.

Intrebat cine il va mai sustine pe Ciuca in Parlament, in afara de PNL si UDMR, Citu a raspuns: „Sunt sigur ca vom gasi sustinere in Parlament”.

Mai mult despre:

Comentarii: