Vot ISTORIC intr-un stat european: Fiecare cetatean sa aiba garantat 2.300 euro LUNAR

life

Guvernul elvetian a aprobat organizarea unui referendum prin care fiecarui cetatean al tarii sa i se asigure un venit lunar de cel putin 2.500 de franci (aprox. 2.300 euro).

Referendumul, propus de un grup de intelectuali, va avea loc pe 5 iunie. Astfel, Elvetia va deveni prima tara din lume care va vota introducerea unui venit neconditionat de nimic la nivel national.

Initiatorii referendumului spun ca scopul este de a rupe legatura dintre ocuparea fortei de munca si venituri, astfel incat fiecare cetatean sa aiba dreptul la un venit lunar, chiar daca nu munceste. De asemenea, in propunere se prevede soi ca fiecare copil sa primeasca o alocatie de 625 de franci (aprox. 560 euro).

Guvernul federal estimeaza ca va trebui sa asigure de la buget peste 208 miliarde de franci anual, daca propunerea va fi adoptata, mentioneaza The Local.

Printre autorii propunerii se afla artisti, scriitori si intelectuali. Ei spun ca sondajele arata ca majoritatea cetatenilor elvetieni ar continua sa lucreze chiar daca vor avea parte de acest venit lunar. Numai 2% au spus ca vor renunta la job-uri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: