Votul la motiune arata ca un nou partid puternic si-a facut aparitia in Parlament. Amenintare majora pentru PSD

analize

Parlamentarii PSD care au refuzat sa execute ordinul lui Liviu Dragnea de vota doborarea propriului guvern se vor insccrie, cel mai probabil, in noul partid infiintat de Daniel Constantin, Pro Romania. In acest partid va ajunge si Victor Ponta, care va fi exclus curand din PSD.

Noul partid va fi indeajuns de mare incat sa isi formeze propriile grupuri parlamentare. In acest moment, in Pro Romania se afla sase deputati: Daniel Constantin, Sorin Cimpeanu, Eugen Durbaca, Mircea Banias si Damian Florea. Acestora li se va alatura Victor Ponta si cei 13 deputati si senatori PSD-ALDE care au sabotat motiunea. Printre acestia se afla si un vicepresedinte PSD, Ion Mocioalca, si deputatul Remus Borza, exclus miercuri din ALDE.

Screen Shot 2017-06-21 at 17.44.43

Ponta a nuntat deja ca va contunia sa fie activ in politica: „Nu am vrut sa plec din PSD (mai ales in asemenea conditii), dar accept decizia conducerii si sunt convins ca pentru mine exista viata, inclusiv politica, si dincolo de PSD. Le multumesc insa tuturor membrilor, simpatizantilor si votantilor PSD alaturi de care am activat si am luptat timp de peste 15 ani”

Daniel Constantin a lansat de ja un apel catre parlamentarii PSD si ALDE care s-au saturat de „politica pumnului in gura”: „Apelul meu este catre toti colegii din Parlament, catre toti cei care s-au saturat de politica pumnului in gura pus de liderul oricarui partid! De azi, usile Pro Romania sunt deschise colegilor care vor sa faca politica altfel! (….) De astazi, legitimitatea Guvernului este pusa sub semnul intrebarii. Ca atare, vom vota impotriva unui guvern marioneta a lui Dragnea si Tariceanu”.

Cu Victor Ponta in frunte, tinta noului partid va fi sa acapareze electoratul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: