Vouchere de vacanta speciale pentru pensionari. Masuri in programul Guvernului PNL care ii scot din minti pe pesedisti

news

Emiterea de vouchere de vacanta speciale pentru pensionari, destinate exclusiv tratamentelor balneoclimaterice si acordarea de stimulente agentiilor de turism pentru fiecare turist strain care sta mai mult de 5 nopti in Romania (incoming), sunt doua dintre masurile incluse in Planul National de Investitii si Relansare Economica, prezentat miercuri de Executiv.

In scopul relansarii economice a acestui sector de activitate, planul de relansare prevede si alte tipuri de masuri si forme de sprijin. Astfel, din circa 1 miliard de euro care vor fi pusi la dispozitia companiilor din domeniile afectate de criza provocata de pandemia SARS-CoV2, aproximativ 350 milioane de euro ar putea merge spre companiile din HoReCa, turism si transporturi.

De asemenea, se are in vedere reducerea costurilor cu utilitatile si este in pregatire un program de ajutor pentru instalarea unor panouri fotovoltaice sau a unor
statii de incarcare de automobile, astfel incat operatorii sa poata intra intr-o retea europeana de statii de incarcare.

Planul National de Investitii si Relansare Economica mai include acordarea de granturi operatorilor economici din turism pentru implementarea masurilor de preventie impotriva virusului COVID-19, garantarea de catre FNGCIMM a voucherelor acordate de catre agentiile de turism si structurile de primire turistica pentru calatoriile anulate din cauza Covid-19 si emiterea si acordarea unor tichete speciale, destinate exclusiv consumului in unitatile de alimentatie publica autorizate.

„In prima parte a anului 2020, au fost adoptate mai multe masuri in sprijinul mediului de afaceri din sectorul turistic si al turistilor, dintre care amintim: prelungirea valabilitatii voucherelor de vacanta emise in anul 2019 pana la data de 31 mai 2021; emiterea voucherelor de vacanta pentru anul 2020 se va face exclusiv pe suport
electronic; au fost atestate patru noi localitati si zone ca statiuni turistice de interes national si totodata, alte cinci localitati ca statiuni turistice de interes local in scopul sprijinirii investitiilor prin finantari nerambursabile; au fost completate criteriile de atestare a statiunilor turistice; acordarea de facilitati fiscale si scutiri de impozite”, se mentioneaza in document.

Citeste si: PSD se chinuie sa strice lansarea pusa la cale de Iohannis si Orban. Ciolacu si ai lui ataca pe toate caile: „Au copiat programul PSD, este cel mai slab guvern de dupa Revolutie”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: