„Vreau sa fiu bucatar”. Un comandant ISIS a fost descoperit intr-un sat din Germania, traind ca refugiat

externe

Intr-o serie de razii recente, politia germana a descoperit intr-un mic sat din Germania un barbat suspectat ca ar fi unul dintre comandantii ISIS. El se ascundea aici ca refugiat.

Sankt Johann este un mic sat din sud-vestul Germaniei, cu 800 de locuitori. Aici isi gasise refugiul suspectul si inca un barbat aflat in aceeasi postura. Purtatorul de cuvant al Parchetului a spus ca cei doi barbati sunt suspectati ca „au luat la razboiul civil sirian, fiind membri ai unei organizatii teroriste”. Parchetul mai spune ca nu exista indicii ca acestia ar fi planificat un atentat terorist.

Doua case din sat sunt folosite pentru a adaposti refugiati sirieni, iar, printre acestia, Spiegel TV a depistat un individĀ banuit ca ar face parte din comandamentul ISIS. Pe numeĀ Bassam, acesta ar fi un notoriu terorist responsabil pentru moartea a zeci de oameni, scrie Spiegel.

Barbatul de 32 de ani ar fi luptat in randurile Statului Islamic in orasul sirian Deir ez-Zor, inainte de a pleca spre Turcia si de aici, mai departe, in Germania pentru a cere azil politic. Initial, barbatul a luptat pentru militiile islamiste sunite Al-Nusra, o aripa Al Qaida, care luptau impotriva regimului Assad. Apoi, el s-a alaturat extremistilor islamisti din ISIS.

Initial, ambitia sa a fost sa fie un atentator sinucigas, dar fratele sau care era judecator in tribunalul Sharia i-a asigurat o pozitie de ofiter. La sfarsitul verii trecute, Bassam a fost capturat la nord de Alep de catre soldati ai Armatei Libere Siriene. Dupa 20 de zile a fost eliberat inexplicabil.

Bassam neaga ca ar fi comandant ISIS si spune ca nu are nimic de-a face cu fratele sau. Pentru moment, spune ca vrea sa se concentreze pe cariera sa profesionala viitoare: „Vreau sa invat limba germana si sa lucrez ca bucatar”, spune el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: