„Vreau sa raman presedintele Romaniei”. Iohannis anunta ca NU va candida pentru functia de presedinte al Consiliului European

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, sambata, in cadrul Forumului Democrat al Germanilor, ca nu va candida pentru functia de presedintele al Consiliului European.

”Domnul deputat Ovidiu Gant in laudatio pentru care i-am multumit a mentionat ca sunt persoane importante in tara si in Europa care m-ar vedea intr-o pozitie de conducere intr-o institutie europeana si vreau sa spun aici, acum, public.

Eu sunt Presedintele Romaniei si vreau sa raman Presedintele Romaniei si nu al Consiliului European pentru ca mai sunt, dragii mei, multe de facut si sunt dispus sa raman implicat”, a declarat, sambata, Klaus Iohannis la Sibiu.

Presedintele Klaus Iohannis primeste, astazi, la Sibiu, Medalia de Onoare a FDGR. Distinctia ii este acordata pentru activitatea sa ca presedinte al Forumului, ca primar al Sibiului si ca sef al statului, dar si pentru contributia in promovarea valorilor si traditiilor minoritatii germane.

Medalia de Onoare (Goldene Ehrennadel) este cea mai inalta distinctie acordata de Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Ea ii este acordata sefului statului in semn de apreciere pentru intreaga sa activitate ca presedinte al Forumului Democrat al Germanilor (2002-2013), primar al municipiului Sibiu (2000-2014) si presedinte al Romaniei, precum si pentru „importanta sa contributie in promovarea valorilor si traditiilor minoritatii germane si la dezvoltarea acestei comunitati”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Mai mult despre:

Comentarii: