„Vreau sa va aduc aminte de tot circul facut de Iohannis”. Tariceanu i-a asmutit pe delegatii PSD impotriva presedintelui, discurs violent la congres

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat sambata, la Congresul Extraordinar al PSD, ca este onorat sa participe la acest Congres si a amintit de „circul” facut de presedintele Klaus Iohannis la numirea premierului PSD-ALDE anul trecut. Tariceanu a spus ca PSD-ALDE este intr-o cursa impotriva ”statului paralel”.

„Dragi colegi, dragi delegati, este pentru mine o mare onoare sa am posibilitatea sa ma adresez in cadrul Congresului Extraordinar al PSD. Va invit pentru inceput, insa, sa va amintiti ceva care nu a trecut de multa vreme, si anume momentul decembrie 2016. Vreau sa va aduc aminte de tot circul facut de presedintele Iohannis la numirea premierului din partea Coalitiei PSD-ALDE. Dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori-marioneta, asa-numitele actiuni la rupere, cum sunt cunoscute in limbajul de specialitate (…) Am inteles ca pentru Guvernul nostru nu vor urma zile simple si din ceea ce am vazut de un an si cateva luni incoace, iata ca aceasta impresie pe care o aveam atunci s-a confirmat din pacate. Eram si suntem si acum intr-o lupta complicata impotriva statului paralel. Se pare ca aceasta cursa nu este o cursa de sprint de 100 de metri, este mai degraba un maraton (…) Orice Congres este si un moment de bilant, dar mesajul meu pentru dumneavoastra este acela ca suntem pe un drum bun”, a declarat Tariceanu.

El spune ca echipa facuta cu Liviu Dragnea este una buna.

„Am facut o foarte buna echipa cu Liviu Dragnea, care functioneaza foarte bine. Exista o buna colaborare si la nivelul parlamentarilor si am convingerea ca trebuie sa continuam impreuna pe acest drum, trebuie sa le transmitem cetatenilor ca avem convingerea ca vom castiga, indreptand aceste lucruri strambe”, a continuat acesta.

Tariceanu a vorbit si despre cresterea economica si afirma ca raportul Comisiei Europene privind cresterea economiei trebuie remarcat.

”Aceasta crestere economica nu a venit din senin, este la fel de important ca aceasta crestere a fost facuta fara a crea dezechilibre, in pofida zvonurilor. Trebuie remarcat raportul CE in legatura cu performanta economica. Spuneam ca este important sa vedem ce facem cu aceasta crestere economic. Primul obiectiv este de a creste veniturile salariatilor si pensionarilor. Presedintele nu intelege ca exista competitie intre tarile europene. Iohannis s-a facut pres in fata omologului francez. Acest lucru vorbeste de la sine pentru atitudinea pe care o are presedintele. Vreau ca firmele romanesti, ca romanii sa beneficieze de aceleasi avantaje ca lucratorii din celelalte tari europene.”, a mai afirmat liderul ALDE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: