news

„Vrem vinovatii din 10 August”. Fabulosii romani de la Paris, manifestatie azi in inima capitalei franceze

Zeci de romani stabiliti la Paris au organizat, duminica, un protest in apropiere de Turnul Eiffel in care au solicitat autoritatilor din Romania sa ii identifice si sa-i pedepseasca pe cei vinovati de repressiunea violenta din 10 august.

„Vrem vinovatii din 10 August”, „Stop mafia PSD”si „Tudorel, demisia”, se putea citi pe pancartele romanilor. Protestul a fost organizat de #Rezist Paris.

Procurorul general, Augustin Lazar, afirma in cererea de sesizare a CCR in legatura cu OUG 7 ca din cauza ordonantelor de urgenta din justitie, adoptate aproape lunar, dosarele Mideneria si 10 August sunt grav afectate.

„In cauza cunoscuta publicului sub denumirea de ‘dosarul Mineriada’ a fost inculpat, printre altii, inclusiv militari, si un magistrat (fostul procuror general adjunct Mugurel Florescu, n.r.). Astfel, dosarul a devenit un dosar preluat de Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie”, arata procurorul general in sesizarea inaintata CCR.

Procesul Mineriadei din 13-15 iunie a inceput in urma cu aproape doi ani, iar Parchetul era reprezentat in instanta de unul dintre procurorii militari care au lucrat in dosar.

Ancheta violentelor din 10 august a fost, la randul sau, afectata.

„Vor inceta delegarile pe functiile respective, iar colectivele care lucreaza in acest moment vor fi desfiintate. Va fi foarte dificil, cum vor putea fi finalizate aceste dosare despre care toata lumea sustine ca dorim sa fie finalizate”, arata Augustin Lazar despre OUG-ul pe legile justitiei adoptat in octombrie anul trecut.

Jumatate dintre procurorii care lucrau la ancheta in dosarul 10 august au plecat din Sectia militara a Parchetului General dupa adoptarea ordonantei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Polonia vrea sa-i trimita inapoi in Ucraina pe barbatii care au fugit de incorporare: „Multi polonezi sunt indignati cand vad tineri ucraineni in hoteluri si cafenele”

Ministrul polonez al Apararii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a declarat ca Polonia este pregatita sa ajute Ucraina…

55 de minute ago

Daniel Fenechiu (PNL), despre racolarea de AUR-isti: „Nu toate organizatiile AUR sunt extremiste. Poate ca si-au clarificat viziunea”

Neintelegerile din coalitie, care au facut ca mult trambitatul „candidat unic” Cirstoiu sa devina doi…

7 minute ago

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a…

3 ore ago

Arestarea pentru mita a unui oficial al apararii semnaleaza pierderea influentei lui Soigu la Kremlin. Creste in schimb puterea serviciilor secrete

Arestarea unui oficial de rang inalt din domeniul apararii, suspectat de luare de mita, semnaleaza…

52 de minute ago

Ministrul polonez de Externe acuza noi intoxicari din partea Moscovei: „Rusia minte in legatura cu planurile poloneze de anexare a unei parti din Ucraina”

Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat ca liderii si propagandistii rusi incearca sa…

51 de minute ago

Un ministru german cere „super-bogatilor” sa plateasca pentru lupta impotriva schimbarilor climatice: „Miliardarii au cea mai mare amprenta de CO2”

Ministrul german al dezvoltarii, Svenja Schulze, a cerut joi o contributie mai mare din partea…

54 de minute ago