Vremea de Craciun si de Revelion. Temperaturi medii ridicate si precipitatii in exces

news

ciclon, Romania, ger, ninsorii

Temperaturile vor fi mai ridicate, fata de cele specifice acestei perioade, de Craciun, de Revelion si pana la jumatatea lunii ianuarie, in toata tara, releva prognozele facute publice vineri de meteorologi. Astfel, potrivit specialistilor ANM (Administratia Nationala de Meteorologie), „tabloul meteo” al urmatoarelor patru saptamani se va prezenta astfel:

Saptamana 18.12.2023 – 25.12.2023

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei, dar cu o abatere termica pozitiva mai accentuata in regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar in extremitatea de nord a Carpatilor Orientali, dar si deficitar in regiunile extracarpatice, iar in rest va fi in general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 25.12.2023 – 01.01.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.

Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile intracarpatice, dar mai ales in nordul Carpatilor Orientali si in zona Muntilor Apuseni, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Saptamana 01.01.2024 – 08.01.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, in toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile vestice, nordvestice si centrale, dar mai ales in zonele montane aferente, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 08.01.2024 – 15.01.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei.

Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in regiunile intracarpatice, dar mai ales in zona Muntilor Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: