Vremea, in decembrie. ANM estimeaza o luna cu precipitatii, cu un debut friguros si cu un final mai cald decat normalul perioadei

news

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), estimarile meteorologice pentru patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Durata Medie. Este estimata media saptamanala a abaterilor temperaturii aerului si a cantitatilor de precipitatii fata de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui instrument.

Astfel, meteorologii ANM, in baza acestor previziuni considera ca inceputul lunii decembrie aduce temperaturi mai mici decat media perioadei, insa pentru finalul anului specialistii prognozeaza valori ceva mai ridicate. Regimul precipitatiilor va fi unul peste medie.

Saptamana 4-11 decembrie:

Valorile termice vor fi usor mai coborate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, in cea mai mare parte a tarii. Regimul pluviometric va fi usor excedentar in regiunile sud-estice, iar in rest va fi in general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 11-18 decembrie:

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, in cea mai mare parte a tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi usor excedentare in regiunile estice si sud-estice, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Saptamana 18-25 decembrie:

Temperatura medie a aerului va avea valori in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, posibil usor mai coborate in regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi usor deficitar in regiunile intracarpatice, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Saptamana 25 decembrie – 1 ianuarie 2024:

Mediile valorilor termice se vor situa usor peste cele specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, cu posibilitatea unui usor excedent in regiunile vestice si nord-vestice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: