news

Vremea ramane rece in acest weekend. Ploi, atmosfera inchisa si un soare timid, in toata tara

Avem o dimineata rece in multe zone iar temperaturile, in continuare scazute, cresc usor peste zi. Norii se inmultesc si o sa ploua, mai ales in Dobrogea, in Oltenia si in Transilvania, anuntand ploi si pentru inceputul saptamanii viitoare. Vantul are intensificari in sud si in sud-est, iar maximele pleaca de la 13 grade in depresiuni si ajung la 19 grade in sud-vestul tarii, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM)

Vreme capricioasa de primavara, in Dobrogea si Baragan unde vor fi innorari, averse de ploaie si un vant intens. Se pot strange cantitati mari de apa, iar pe litoral vor fi rafale de 50-60 de km/h. Temperaturile, mai scazute decat mediile perioadei, se opresc la 16-17 grade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei vedem putin soarele printre nori. Vantul va fi insistent, iar dupa pranz se vor inregistra 17-18 grade. Dimineata sunt conditii de ceata.

In jumatatea nordica a Moldovei si in Bucovina gasim vreme schimbatoare: ceata dimineata si soare cu nori peste zi. Dupa cele 13 grade de vineri, sambata temperaturile urca pana la 18 grade – valori normale pentru data din calendar.

Mai mult soare in Transilvania si vestul tarii

In nordul Transilvaniei si in Maramures avem o dimineata rece si conditii de bruma in unele zone. Apoi soarele va straluci in cea mai mare parte a zilei, se va incalzi, iar la amiaza maximele vor ajunge la 17 grade.

In vest atmosfera va fi destul de insorita si se face mai cald decat vineri. Vantul nu pune probleme, sansele de ploaie sunt extrem de scazute, iar dupa pranz se ating 16-17 grade.

In Transilvania este frig la inceputul zilei, mai ales in depresiuni, unde a aparut bruma. Mai tarziu vin cateva reprize de ploaie, iar la munte, la altitudini mari, ninge sau cade lapovita. Temperaturile, in crestere fata de ziua trecuta, ajung la 16 grade.

In Oltenia o sa ploua pe suprafete restranse. Nu lipsesc perioadele cu soare, iar temperatura va fi ceva mai ridicata decat vineri. Maximele ajung la 19 grade.

Se incalzeste usor in sudul tarii. Vineri au fost 15-16 grade, sambata se ating 18 grade in Lunca Dunarii. Soarele se arata trecator, vantul adie placut, dar pot sa apara si ceva conditii de ploaie.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti avem vreme schimbatoare, innorari si un pic de vant. E putin probabil sa ploua si se incalzeste usor. La amiaza vor fi in jur de 18 grade. La noapte minimele ating 7 grade in centrul orasului si 4 grade la periferie.

Vremea la munte

Temperaturile cresc usor in zonele de munte, dar tot o sa fie destul de frig, mai ales la inceputul zilei. Se innoreaza apoi apar ploi slabe, iar la altitudini mari o sa fie lapovita si ninsoare.

 

 

 

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Parteneriat pe 100 de ani intre UK si Ucraina. David Cameron a sosit la Kiev pentru a intari acordul, ce prevede aceasta intelegere istorica

In timpul vizitei sale la Kiev, ministrul britanic de Externe, David Cameron, a vorbit despre…

2 ore ago

Cosmarul unui sofer care trecea prin Valcea. Mai multi indivizi l-au atacat cu topoarele, i-au spart luneta si l-au urmarit cu carutele – Video

Un sofer a dat publicitatii imagini suprinse in timpul unui incident foarte violent in judetul…

13 minute ago

Noi amenintari. Kremlinul considera „foarte periculoase” recentele comentarii ale lui Macron privind trimiterea de trupe pe teren

Vineri, Kremlinul a calificat drept "foarte periculoase" comentariile presedintelui francez Emmanuel Macron, care si-a reafirmat…

2 ore ago

Tudorache „Diamante”: „Este incredibil cat de mult a distrus sectorul 1 gasca de rezisti. Voi repara tot in urma salbaticilor astia”

Mesaj delirant al fostului primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, care si-a depus candidatura…

2 ore ago