Vremea razbunarii. Prima masura ofensiva luata de PSD impotriva sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

politica

Noul ministru al Educatiei, Pavel Nastase, anunta ca intentioneaza sa ceara reanalizarea lucrarilor de doctorat suspecte de plagiat, printre care si a Laurei Codruta Kovesi. CNATDCU a decis recent ca sefa DNA nu a plagiat.

„Problema plagiatului va trebui reanalizata pentru ca in comisia CNATDCU sunt specialisti din toate domeniile, deci nu stiu cum ar putea analiza corect un doctorat de la ASE, de exemplu. Cred ca ar trebui descentralizata aceasta analiza, dar voi reanaliza situatia impreuna cu Consiliul National al Rectorilor (CNR).

Cu privire la concursurile pentru directori, am primit chiar aseara o reclamatie, dar nu pot sa zic nimic in momentul acesta, trebuie sa analizam ce s-a intamplat si abia apoi vom decide ce se va face in continuare. Sunt de acord cu modificarea programei si pentru elevi programa sa fie una mai accesibila, nu atat de incarcata cum este astazi.

Sustin ca lucrarile de doctorat sa fie publicate online, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) trebuie sa puna la punct platforma in cel mult doi ani. Sustin invatamantul dual, nu toti pot sa promoveze bacalaureatul, asa ca voi incerca sa dezvolt acest domeniu al scolilor profesionale sau postliceale”, a mai spus Pavel Nastase.

Nastase este cunoscut pentru relatiile sale apropiate cu Viorel Hrebenciuc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: