Vremea razbunarii. Primul lider PSD care iese la bataie pentru a lua locul lui Dragnea: „L-am deranjat pe presedintele partidului cu activitatea mea”

politica

Fostul ministru al Apararii, Adrian Tutuianu, a acordat un interviu postului Columna TV in care confirma faptul ca demisia sa din cadrul Guvernului a venit in urma presiunilor lui Liviu Dragnea. El si-a prezentat apoi un adevarat program politic, in care lasa de inteles ca este interesat de conducerea partidului.

Tutuianu confirma ca l-a „deranjat” pe Dragnea si isi prezinta apoi calitatile.

„Probabil ca am deranjat pe anumiti colegi, foarte multi sau unii dintre ei care aveau putere de decizie, inclusiv presedintele partidului. Probabil ca a avut anumite nemultumiri fata de faptul ca eram foarte vizibil, apreciat si de cei cu care lucram in minister, dar si de presa nationala, unde n-ati auzit critici la adresa mea legate de minister. Este o etapa, este o scoala. In doua luni am facut un master pe aparare nationala si e foarte utila in conturarea profilului meu de lider politic si de administratie. Este o etapa in care am invatat ca in politica nu conteaza numai munca serioasa, ci uneori conteaza mai mult sa relationezi cu ceilalti, sa aloci mai mult timp relatiilor umane”, a declarat Tutuianu la Columna TV

Tutuianu a fost ministru al Apararii pentru doar doua luni, el fiind nevoit sa demisioneze in septembrie 2017. El si-a scris demisia dupa ce premierul Mihai Tudose i-a spus ca Liviu Dragnea ii cere sa plece.

„Am plecat pentru ca mi s-a facut un repros pe care, in sinea mea, il consider insuficient fundamentat, dar nu am tinut sa ma leg nici de scaun, nici de functie. In momentul cand premierul Tudose mi-a spus ca am gresit si ca am adus un prejudiciu de imagine grav, a spus dansul, si ca presedintele partidului imi cere sa plec, am cerut o coala de hartie, mi-am scris demisia, va repet sunt un om cu multa demnitate si nu accept ca cineva sa ma calce in picioare”, a spus Adrian Tutuianu, in septembrie, pentru Digi24.

Intrebat daca s-a simtit calcat in picioare in momentul acela, el raspuns ca s-a simtit „neindreptatit”. „Am avut o discutie telefonica a doua zi (cu Liviu Dragnea, n.red.), m-a invitat sa ne lamurim pe cateva lucruri, i-am spus ca nu doresc sa port o discutie cu nimeni la momentul acesta”, a precizat Adrian Tutuianu.

El a mai spus atunci, facand aluzie la Dragnea, ca „nimeni nu sta pe veci” intr-o functie.

„Nimeni (nu s-a nascut presedinte de partid – n.r.) si nimeni nu sta pe veci. Un politician trebuie sa cunoasca putina istorie. Mie imi place istoria si va spun tuturor ca nimic nu e vesnic”, a spus Tutuianu.

Luni se va intruni CEX al PSD, unde se va hotari data congresului extraordinar al PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: