Washington Times: SUA trimit avioane F-15 in Siria ca sa DOBOARE avioanele RUSIEI

externe

Armata Statelor Unite are mai multe tipuri de aeronave construite pentru misiuni specifice, multe dintre ele fiind considerate multi-rol. F-15, cele pe care SUA le-a trimis deja la baza aeriana din Turcia cu scopul declarat de a apara granita cu Siria, nu se incadreaza in aceasta categorie, scrie washingtontimes.com.

„Singurul motiv pentru care SUA trimit avioane F-15 in Siria este de a dobora avioanele Rusiei”, titreaza Washington Times. F-15 au fost creat cu scopul precis de a executa misiuni aer-aer, fiind dotat cu sisteme care sa invinga un adversar aerian. Aeronavele nu se ridica de la sol decat in cazul in care comandantii armatei suspecteaza o amenintare aer-aer. Cu alte cuvinte, vizeaza aeronave care pun in pericol avioanele de vanatoare americane sau alte aeronave de sprijin, putand sa le apere de un adversar aerian.

Acesta este si motivul pentru care avioanele F-15 nu au desfasurat misiuni nici in Afganistan, si nici in Irak. Iar ISIS nu are forta aeriana, nu are avioane, mai scrie sursa citata.

Singurul motiv al prezentei acestui tip de aeronave in zona, sustine presa americana, ar fi faptul ca Rusia are si ea in Siria, la Latakia, mai multe aeronave Su-30, avioane de lupta multirol care pot efectua atat misiuni aer-sol, dar mai ales aer-aer.

Opt F-15C Eagles au ajuns deja la baza aeriana de la Incirlik, Turcia, completand astfel contingentul de aeronave A-10 care se afla deja in misiune acolo. Oficial, misiunea avioanelor este sa „asigure securitatea aliatilor NATO”, dupa cum a declarat Laura Seal, purtatorul de cuvant al Departamentului de Aparare al SUA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: