Washingtonul admite ca Trump va putea anula acordul de securitate cu Ucraina. Vulnerabilitatea majora a acordului semnat joi de Biden si Zelenski

externe

Joe Biden, intalnire, Volodimir Zelenski, intalnire, Normandia, Summit G7, Italia

Deoarece acordul de securitate dintre Ucraina si SUA nu va fi ratificat de Congres, orice viitor presedinte al Statelor Unite va putea sa se retraga din el dupa bunul plac, relateaza Washington Post.

Presedintii Ucrainei si Statelor Unite, Volodimir Zelenski si Joe Biden, intentioneaza sa semneze joi un acord de securitate pe 10 ani, care va obliga Washingtonul sa ofere Kievului o gama larga de asistenta militara. Acordul urmareste sa oblige viitoarele administratii americane sa sprijine Ucraina. Acesta va deveni baza pentru eforturile pe termen lung ale Statelor Unite menite sa ajute la dezvoltarea fortelor armate ucrainene.

In acelasi timp, oficialii au recunoscut ca Donald Trump sau orice alt viitor presedinte al tarii s-ar putea retrage din acordul executiv cu caracter obligatoriu din punct de vedere juridic, deoarece nu este un tratat si nu va fi ratificat de Congres.

Daca Trump va castiga alegerile, viitorul acordului ramane neclar.

Trump si-a exprimat uneori scepticismul cu privire la sustinerea Ucrainei, afirmand ca ar putea pune capat razboiului dintre Rusia si Ucraina in 24 de ore.

El a insistat ca Europa sa preia o mai mare parte din povara financiara a sustinerii Kievului, dar in cele din urma a semnalat ca este de acord cu aprobarea Congresului pentru ajutorul acordat Ucrainei in aceasta primavara.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: