Weber este pe faras. Doua nume de profesionisti pe lista Coalitiei pentru a deveni noul Avocat al Poporului

politica

Liderii Coalitiei au avut pe agenda discutiile de luni si propunerile pentru functia de Avocat al Poporului.  PNL si UDMR au propus doi profesori universitari pentru fotoliul detinut in prezent de Renate Weber, informeaza surse citate de HotNews.ro.

Astfel, UDMR l-a propus pe profesorul universitar Gyula Fabian de la universitatea Babes-Bolyai, iar liberalii il sustin pe profesorul universitar Flavius Antoniu Baias de la Universitatea din Bucuresti .

Gyula Fabian este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (1994) si doctor in stiinte juridice in domeniul „Dreptului international public” (2001), bursier Herder al Universitatii din Viena si al Institutului Ludwig Boltzmann pentru drepturile omului din Viena. Acesta a fost si procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj.

Flavius-Antoniu Baias este doctor in Drept „Summa cum laude” la Universitatea din Bucuresti (2001) si a fost decanul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Preda Drept civil. Drepturile reale, Drept civil. De asemenea este avocat in Baroul Bucuresti (din 1985).

In timpul guvernarii CDR, a fost secretar de stat la ministerul Justitiei sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000) si a fost decorat cu „Steaua Romaniei” in grad de Comandor (2000).

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut saptamana trecuta ca Avocatul Poporului, Renate Weber, nu are nicio legatura cu PSD si ca, mai mult, aceasta ar fi o „liberala de frunte”.

Ciolacu a anuntat, intr-un interviu la DC News, ca s-a plans Comisiei Europene si chiar si presedintelui Ursula von der Leyen ca puterea de la Bucresti vrea sa o schimbe pe „liberala” Renate Weber.

„Ne-am adresat comisarilor, si doamnei presedinte a Comisiei, stie toata lumea la Bruxelles aceasta situatie, am vazut ca au lasat-o mai incet cu Avocatul Poporului.

Doamna Renate Weber nu a fost membru al PSD, e liberala de frunte. A fost europarlamentar, o profesionista. Pe cine vrei sa aduci? Mai gasim pe cineva cu vrahitoare, vreun cioclu, vreo coafeza cum a fost gasita pe la Ape?

Dom’le, nu stiu ce putem spune de doamna Renate Weber, dar de profesionista, este o profesionista. Nu am auzit pe cineva spunand ca nu este o profesionista. Sau n-am auzit ca doamna Renate Weber este vreo pesedista”, a sustinut Ciolacu la DC News.

Reamintim ca Renate Weber a fost membru al ALDE. ALDE doar s-a autointitulat „de dreapta”, insa a fost tot timpul o anexa a PSD.

ALDE a fost infiintat cu ajutorul PSD la scurt timp dupa ce PNL a decis sa paraseasca USL, in 2014. Tariceanu a demisionat atunci brusc din PNL si si-a infiintat propriul partid.

ALDE a aparut prin transformarea peste noapte a Partidul National al Mediului, preluat de Tariceanu, in Partidul Liberal Reformator, care apoi a devenit ALDE. Partidul National al Mediului era condus de Ionica Anutoiu, un partener de afaceri al vicepresedintelui PSD de atunci, Constantin Nita. Anutoiu avea deja o condamnare pentru omucidere, Nita a fost condamnat ulterior la inchisoare cu executare pentru coruptie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: