Weber exulta dupa decizia CCR: „Nu trebuie sa se mai repete niciodata”. CCR a dispus ca Weber sa revina ca Avocat al Poporului

politica

Renate Weber a reactionat extrem de satisfacuta in urma deciziei CCR prin care revocarea sa a fost declarata neconstitutionala. „A fost vorba de un atac fara precedent la institutia Avocatul Poporului si cred ca acest lucru este inadmisibil si nu trebuie sa se mai repete niciodata”, a declarat Weber pentru Aleph News.

„Ma bucura ca aceasta decizie a fost luata cu unanimitate pentru ca asta intareste ceea ce am spus si eu in permanenta, ca nu a existat niciun motiv pentru revocare si ca tot ce s-a intamplat in parlament a fost un mare abuz”, a spus Renate Weber, dupa decizia CCR privind neconstitutionalitatea revocarii sale din functia de Avocat al Poporului.

„Eu continui sa spun ca nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fara precedent la institutia Avocatul Poporului si cred ca acest lucru este inadmisibil si nu trebuie sa se mai repete niciodata”, a mai spus Weber.

CCR a dispus ca Renate Weber sa isi reia functia de Avocat al Poporului.

„Curtea a constatat ca, intrucat actul de revocare este neconstitutional, acesta inceteaza sa mai produca efecte juridice. Prin urmare, in temeiul art.147 alin.(4) din Constitutie, care consacra caracterul general obligatoriu si efectele pentru viitor ale deciziilor Curtii Constitutionale, Curtea mentioneaza ca, de la data publicarii deciziei sale in Monitorul Oficial al Romaniei, doamna Renate Weber isi reia calitatea de Avocat al Poporului, urmand a-si exercita mandatul constitutional pentru care a fost numita prin Hotararea Parlamentului Romaniei nr.18/2019, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.524 din 26 iunie 2019”, se arata in comunicatul CCR.

Mai mult despre:

Comentarii: