Weber nu mai scapa data viitoare. Legea Avocatului Poporului va fi schimbata. Sefa Senatului: „Vreau sa aloc timp si atentie sa imbunatatim legea”

politica

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat, marti seara, ca ”exista o ambiguitate in legea privind functionarea Avocatului Poporului” si va aloca timp si resurse pentru a remedia aceste deficiente. ”Trebuie sa fie ceva clarificari in lege”, a afirmat Dragu, precizand ca este vorba despre responsabilitatile acestei institutii si ale sefului institutiei.

Anca Dragu a fost intrebata, marti seara, la A7 TV, despre situatia creata dupa revocrea din functia a Avocatului Poporului si a afirmat: ”Este interesant de retinut un aspect din motivarea CCR si anume ca exista o ambiguitate in legea privind functionarea Avocatului Poporului si cred ca aici trebuie sa ne concentram. Eu voi aloca atentie si timp pentru a imbunatati legea privind Avocatul Poporului. Este o institutie foarte importanta in fiecare tara si trebuie sa fie ceva clarificari in lege, cu privire la responsabilitatile acestei institutii, ale sefului institutiei, si – da, vreau sa aloc timp si atentie sa imbunatatim legea”.

Acesta a precizat ca, desi Renate Weber a revenit in functie, ”sunt cateva elemente ce trebuie retinute din activitatea Aocatului Poporului”, in special demersurile referitoare la tortura in spitalele COVID.

”Aceasta decizie, cumva, a pus sub semnul intrebarii demersurile autoritatilor din perioada pandemiei, perioade foarte grele. Pandemia cu care ne-am confruntat si care ne-a afectat pe toti, nu am simtit ca am avut un Avocat al Poporului alaturi de popor”, a mai afirmat Anca Dragu, citata de news.ro.

Curtea Constitutionala a decis ca revocarea din functia a Avocatului Poporului a fost neconstitutionala si a dispus repunerea in functie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: