Welt am Sonntag: Germania a confirmat o crestere a spionajului iranian dupa inceperea protestelor dinn Republica Islamica

externe

Guvernul german a confirmat ca regimul de la Teheran spioneaza din ce in ce mai mult exilatii iranieni care traiesc in Germania de la inceperea protestelor in masa de anul trecut din Republica Islamica, a relatat sambata Welt am Sonntag, citat de Reuters.

Revoltele din Iran declansate de moartea tinerei Mahsa Amini, retinuta de politia moravurilor, au dus la „tot mai multe indicii ale unui posibil spionaj la evenimentele opozitiei si la adresa unor persoane particulare” in Germania, a declarat guvernul federal german ca raspuns la o solicitare de informatii formulata de Partidul Linke (stanga radicala).

„Grupurile de opozitie si persoanele fizice (…) sunt considerate de guvernantii din Iran ca o amenintare la existenta regimului”, a apreciat guvernul in raspunsul sau.

Executivul german a mai mentionat ca serviciul de informatii interne a identificat 160 de persoane cu legaturi cu Germania, precum si cu Gardienii Revolutiei din Iran.

„Activitatile extinse de spionaj” ale Gardienilor Revolutiei sunt indreptate indeosebi impotriva tintelor proisraeliene si proevreiesti din Germania, a relatat Welt am Sonntag.

„Raspunsul guvernului federal confirma impresia opozitiei in exil ca intimidarea si supravegherea au crescut de cand au inceput protestele. Acesti oameni au nevoie de o protectie mai buna”, a declarat Martina Renner, purtatoarea de cuvant pentru politica interna a partidului de stanga.

Garzile Revolutionare reprezinta o amenintare pentru israelieni, evrei si membrii opozitiei iraniene din Germania, a declarat Renner, adaugand ca guvernul ar trebui sa creasca presiunea asupra acestor indivizi, si acolo unde este necesar sa retraga imunitatea diplomatica sau sa expulzeze agentii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: