Xi Jinping l-a amenintat la telefon pe Biden „sa nu se joace cu focul”: „Cei care se joaca cu focul nu vor reusi decat sa se arda. Speram ca partea americana poate vedea asta cu claritate”

externe

Presedintele chinez Xi Jinping l-a avertizat joi pe omologul sau american Joe Biden, in cadrul celei de-a cincea convorbiri telefonice pe care au avut-o, „sa nu se joace cu focul” in privinta Taiwanului, relateaza media chineze, in contextul avertismentelor Beijingului privind o posibila vizita la Taipei a presedintei Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Media chineze de stat relateaza ca Xi Jinping a spus ca SUA ar trebui sa respecte principiul „unei singure China” si ca a subliniat ca tara sa se opune cu fermitate independentei Taiwanului si amestecului unor forte externe.

Beijingul a emis avertismente tot mai pronuntate privind repercusiunile unei eventuale vizite a lui Nancy Pelosi, membra a Partidului Democrat ca si Joe Biden, in Taiwan.

„Cei care se joaca cu focul nu vor reusi decat sa se arda. Speram ca partea americana poate vedea asta cu claritate”, i-a spus Xi Jinping lui Joe Biden, potrivit presei chineze de stat, preluate de Reuters.

„Conversatia intre presedintele Biden si presedintele Xi Jinping din Republica Populara Chineza s-a incheiat la 10.50”, a anuntat mai devreme Casa Alba intr-un comunicat. Apelul telefonic a inceput cu doua ore si 17 minute mai devreme, la 08.33 ora locala (12.33 GMT).

Mai mult despre: ,

Comentarii: