Xi Jinping le-a indemnat pe femeile din China sa se marite cat mai repede si sa faca copii, pentru a contracara imbatranirea masiva a populatiei

externe

Xi Jinping, invazie, Taiwan, pregatiri, conflicte militare pe mare

Presedintele chinez Xi Jinping a declarat ca femeile au un rol crucial si trebuie sa stabileasca o „noua tendinta a familiei”, in timp ce natiunea se confrunta cu imbatranirea populatiei si cu o scadere record a ratei natalitatii.

In comentariul sau, publicat luni de agentia de stiri de stat Xinhua, Xi a declarat ca rolul femeilor in societatea chineza a facut parte dintr-o discutie cu noua echipa de conducere a Federatiei Femeilor din intreaga China, care functioneaza in cadrul Partidului Comunist.

O buna activitate in privinta aportului social al femeilor nu este legata doar de dezvoltarea proprie a femeilor, a spus el, ci si de „armonia familiei, armonia sociala, dezvoltarea nationala si progresul national”. Este necesar „sa se cultive in mod activ o noua cultura a casatoriei si a procrearii si sa se consolideze indrumarea privind viziunea tinerilor asupra casatoriei, nasterii si familiei”, a spus el.

Factori precum costurile ridicate pentru ingrijirea copiilor, obstacolele in cariera, discriminarea de gen, precum si refuzul de a se casatori au descurajat multe tinere chinezoaice sa aiba copii.

Numarul nasterilor este strans legat de rata casatoriilor, deoarece politicile oficiale ingreuneaza sarcina femeilor singure de a avea copii.

In ianuarie, Biroul National de Statistica din China a raportat prima scadere a populatiei din ultimele sase decenii, iar populatia tarii imbatraneste rapid.

In ultimii doi ani, autoritatile din China au prezentat masuri pentru a creste rata natalitatii in tara, inclusiv stimulente financiare si cresterea facilitatilor de ingrijire a copiilor.

Mass-media de stat a legat adesea dezvoltarea populatiei de puterea si „intinerirea” tarii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: