Xi Jinping NU a fost arestat de armata. Prima aparitie in public din ultimele doua saptamani – Video

externe

Presedintele chinez Xi Jinping a vizitat marti o expozitie la Beijing, potrivit televiziunii de stat, in prima sa aparitie publica de la intoarcerea in China dupa o calatorie oficiala in Asia Centrala la mijlocul lunii septembrie. Recent, retelele de socializare au fost pline de zvonuri privind o „arestarea la domiciu” a lui Jinping de catre armata.

Se asteapta ca Xi sa obtina luna viitoare, la congresul Partidului Comunist, care are loc o data la cinci ani, un al treilea mandat de lider care va sparge orice precedent.

Citeste si: Lovitura de stat in China? Tot mai multe publicatii scriu despre „arestarea lui Xi Jinping”, americanii spun ca e o „minciuna totala”

Retelele de socializare din Asia abunda de zvonuri despre o presupusa lovitura de stat in China. Zvonurile au fost preluate si dezbatute de publicatii din India, Taiwan, Thailanda si Statele Unite. Mai multi oficiali straini au tinut insa sa anunte ca nimic nu este adevarat.

In urma cu doua zile, pe reletelele de socializare a inceput sa circule zvonul ca  Xi Jinping a fost retinut pe aeroportul din Beijing la sosirea de la summitul OCS din 16 septembrie si ca, de atunci, se afla in arest la domiciliu.

Xi Jinping ar fi fost retinut de catre Regimentul Central de Garda, care este o unitate a Fortei Terestre a Armatei Populare de Eliberare a Republicii Populare Chineze, scrie asianatimes.com. Regimentul Central de Garda avea insa misiunea de a oferi protectie presedintelui Chinei si tuturor celorlalti membri ai conducerii Partidului Comunist Chinez.

Fostul presedinte Hu Jintao si Wen Jiabao, premier in timpul lui Jintao, ar fi preluat conducerea tarii si au confiscat autoritatea militara a lui Xi Jinping. Urmatorul presedinte ar urma sa fie generalul Li Qiaoming, sustin zvonurile.

In urma acestui fapt, numeroase zboruri si trenuri au fost anulate, iar Beijingul este complet izolat de restul lumii.

Xi Jinping este considerat mai autoritar si mai rigid. Obsesia sa evidenta pentru putere si dictatura ar fi declansat revolta veteranilor Partidului Comunist.

Si publicatia americana Newsweek a scris ca presedintele chinez Xi Jinping a ajuns in centrul atentiei pe Twitter dupa relatari nefondate ca el s-ar afla in arest la domiciliu in timp ce in China ar fi in desfasurare o lovitura de stat militara.

Xi si hashtagul #ChinaCoup domina reteaua de socializare dupa ce zeci de mii de utilizatori au raspandit zvonuri neconfirmate despre arestarea presedintelui si inlaturarea sa de la putere de catre Armata de Eliberare a Poporului chinez.

Aceasta speculatie, care nu a fost luata in discutie de nicio sursa de incredere, vine in timp ce mai multe curse aeriene care urmau sa decoleze din capitala Beijing au fost anulate si alte relatari neverificate vorbesc despre trenuri si curse de autocar care de asemenea urmau sa plece din Beijing anulate la randul lor.

O inregistrare video de asemenea intens distribuita pe Twitter si cu autenticitate neconfirmata sustine ca arata o coloana de 80 de vehicule militare ce s-ar indrepta spre Beijing.

Zvonurile au fost amplificate si de un politician indian, Subramanian Swamy, care le-a distribuit celor circa 10 milioane de urmaritori ai sai pe Twitter.

Autoritatile de la Beijing au refuzat pana in prezent orice comentariu pe acest subiect. In schimb, Drew Thompson, un fost responsabil american pentru China, Taiwan si Mongolia in Departamentul Apararii al SUA, a descris aceste zvonuri drept o ”minciuna totala”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: