Xi Jinping, la Moscova: „China si Rusia au aceleasi obiective, drag prieten. Dezvoltarea Rusiei s-a imbunatatit semnificativ sub conducerea dumneavoastra ferma”

externe

China si Rusia „impartasesc obiective similare”, a declarat presedintele chinez Xi Jinping in cadrul unei intalniri cu presedintele rus Vladimir Putin, luni, in timpul unei vizite la Moscova.

„Este adevarat ca ambele noastre tari impartasesc aceleasi, sau unele obiective similare. Am depus eforturi pentru prosperitatea tarilor noastre respective… putem coopera si lucra impreuna pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Xi, citat de CNN.

„Sunt foarte fericit ca pot vizita din nou Rusia, la invitatia dumneavoastra. Si ca Rusia este prima tara pe care am vizitat-o dupa realegerea mea ca presedinte al Chinei”, i-a spus Xi lui Putin.

Xi si-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru ca Putin sa fie reales.

„Stiu ca alegerile prezidentiale din Rusia sunt anul viitor. Dezvoltarea Rusiei s-a imbunatatit semnificativ sub conducerea dumneavoastra ferma. Cred ca poporul rus va continua sa va sustina cu tarie”, a spus el.

Xi a declarat ca China „apreciaza foarte mult” legaturile dintre China si Rusia si ca ambele tari pot coopera pentru a-si indeplini obiectivele de dezvoltare.

Presedintele rus Vladimir Putin a afirmat, la randul sau, ca este pregatit sa discute despre planul de pace propus de Beijing pentru solutionarea conflictului din Ucraina.

”Suntem mereu deschisi pentru un proces de negocieri. Indubitabil, noi vom discuta despre toate aceste chestiuni, inclusiv despre initiativele dumneavoastra, pe care le tratam cu respect”, a declarat Putin in timpul acestei intalniri informale al carei inceput a fost transmis de televiziunea publica rusa.

”Avem multe sarcini si obiective comune”, a adaugat liderul rus.

Cei doi lideri s-au adresat unul altuia cu sintagma ”drag prieten”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: