ZAHARUL este un „ucigas tacut”. CINCI motive esentiale pentru care ar trebui sa il EVITATI

life

Putini sunt oamenii care, atunci cand vad pe masa un platou cu prajituri si alte delicatese, rezista fara sa guste. Chiar si pentru cei care au decis sa consume doar alimente sanatoase este o adevarata incercare, in interiorul lor purtandu-se o adevarata batalie al carei rezultat in final sa-i determine sa ramana fideli unui mod de viata neindulcit in exces.

Referitor la consumul de zahar, este general acceptat ca un om asimileaza 500 de calorii in plus, zilnic, doar in urma consumului de zahar. In cazul unui metabolism lenes si al lipsei de miscare, aceasta cantitate s-ar putea transforma intr-o adevarata amenintare pentru oricine. Specialistii spun ca se poate acumula, in astfel de cazuri, pana la o jumatate de kilogram, in doar o saptamana, scrie Rozali.

Pentru a constientiza cat de daunator poate fi consumul de zahar pentru sanatate, va invitam sa parcurgeti cateva detalii interesante despre acest produs care, poate, va vor convinge sa renuntati la consumul in exces al acestuia.

Zaharul este inamicul abdomenului plat pe care il visati

Astazi, exista in lume un numar tot mai mare de oameni care sufera de obezitate, comparativ cu trecutul. In mare masura, aceasta suferinta este cauzata de un mod de alimentatie nesanatos si, in parte, de consumul de zahar. Un bun exemplu in acest sens sunt copiii, care, de mici, acumuleaza kilograme in plus din cauza consumului multor produse bogate in zahar.

Zaharul este un “ucigas tacut”

In urma cu mai multi ani, aceasta zicala se aplica doar sarii de bucatarie, dar astazi este clar ca si zaharul poate fi inclus in aceasta categorie. Consumul mare de zahar poate crea toleranta mare la leptina. Leptina este un hormon important al organsimului, pentru ca acesta ne anunta cand suntem satui. Daca functionarea acestui hormon este afectata, atunci vom manca fara limite si vom acumula multe kilograme in exces.

Zaharul poate crea dependenta

Dezbaterile referitoare la gradul de dependenta dat de zahar continua inca la nivel mondial. Faptele, insa, vorbesc de la sine. Cati dintre noi rezista la vederea unor delicatese intinse pe un platou? Poate dumneavoastra reusiti, dar, cu siguranta, aveti pe cineva in familie care nu poate rezista. Daca nu, macar in cercul vostru de prieteni se gaseste o persoana despre care stiti ca-i innebunita dupa dulciuri. E simplu, zaharul creaza dependenta.

Cateva argumente ca zaharul creaza dependenta:

In fiecare zi mancati ceva dulce, chiar daca nu va simtiti infometati
Va ingroziti numai daca va ganditi ca va trebui sa scoateti zaharul din alimentatie
Aveti tendinta sa mancati dulciuri pentru a ascunde emotiile negative pe care le simtiti

Zaharul va poate afecta ficatul

Stim ca un consum excesiv de alcool poate dauna grav bunei functionari a ficatului. Probabil, nu ati auzit ca si zaharul are efecte toxice asemanatoare asupra acestui organ vital. Conform unor anumite studii, consumul excesiv de zahar are acelasi efect nociv asupra ficatului ca si consumul excesiv de alcool.

Zaharul nu contine elementele nutritive esentiale organismului

Organismul vostru are nevoie de elemente vitale pentru a functiona normal. Acestea sunt importante pentru inima, piele si alte organe. Un regim alimentar bogat in fructe si legume, diversificat, il face pe om mult mai sanatos. Zaharul nu va poate aduce decat boala si oboseala cronica.

Zaharul poate prosti

O cercetare cu rezultate ingrijoratoare a relevat o legatura intre consumul excesiv de zahar si probleme de gen cognitiv. Produsele bogate in zahar pot provoca daune capacitatii de memorare, capacitatii de gandire, precum si concentrarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: