„Zarurile au fost aruncate! A fost o capcana”. USR anunta o schimbare majora pe scena politica, Romania se confrunta cu o noua realitate

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu avetizeazam dupa declaratiile lui Marian Munteanu si ale fostului SRI-ost Daniel Dragomir, ca a devenit limpede fatul ca referendumul urmareste de fapt scoaterea Romaniei din „proiectul european”. „De acum, campul de lupta al politicii romanesti se imparte in doua fronturi”, explica senatorul USR noua realitate politica.

„Zarurile au fost aruncate! A inceput lupta pentru scoaterea Romaniei din Uniunea Europeana!

De acum, campul de lupta al politicii romanesti se imparte in doua fronturi:

Pe de o parte, avem frontul nationalist, pentru capturarea justitiei si statului, pentru iesirea din uniune si instaurarea dictaturii. Nu vorbim doar de PSD si ALDE, ci o intreaga coalitie in jurul aceleiasi cauze.

In cealalta parte ne aflam noi, cei ce ne dorim salvarea democratiei si a libertatii, cei care ne opunem puterii absolute si care ramanem fideli proiectului si valorilor europene.

Acesta fost planul PSD-ALDE de la bun inceput. Distrugerea justitiei, acapararea economiei si abandonarea valorilor europene. Referendumul a fost perdeaua de fum ideala. De aceea a fost amanat atat de mult, pentru a distrage atentia exact in momentul in care vor intra in vigoare legile justitiei, codurile penale, legea off-shore, Fondul Suveran de Investitii si multe altele.

Am stiut si am avertizat de la inceput ca referendumul nu este despre familie si nici despre valori. Ca si cum te puteai increde in vorbele unui condamnat penal care cere un referendum pentru valori. A fost o capcana, o campanie politica mascata, transformat acum intr-un vot PENTRU sau IMPOTRIVA Uniunii Europene. O spune Marian Munteanu foarte clar, este ‘o declaratie de independenta’. O spune clar fostul SRI-ist si apropiat al lui Dragnea, Daniel Dragomir, prin mesajul sau – ROEXIT, exit din Europa.

Fac un apel catre partidele din opozitie care sustin referendumul sa inteleaga consecintele dezastruoase ce vor decurge dupa votul din 6-7 octombrie. Castigul electoral este unul de scurta durata, dar consecintele se vor intinde multi ani de acum incolo. Nu esti cu nimic mai putin crestin sau traditional daca refuzi sa participi la un referendum inutil si sa legitimezi campania politica lui Dragnea si Tariceanu. Macar acum, in al 12-lea ceas, schimbati macazul si faceti alegerea in interesul Romaniei, alegerea europeana.

De acum, toti cei care ne dorim ca Romania sa ramana in Europa trebuie sa facem un front comun, sa lucram impreuna pentru salvarea parcursului european al tarii. Este acum ori niciodata!

Democratia, imperfecta asa cum e, este in mare pericol. Vremea orgoliilor si calculelor politice a trecut, este timpul sa ne directionam fortele catre ceva mai mare decat noi, mai important decat un partid sau o persoana. Romania democratica va fi in Europa sau nu va mai fi deloc!”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Marian Munteanu, fostul lider al studentilor din Piata Universitatii, cunoscut pentru pozitiile sale nationaliste si anti-occidentale, a afirmat ca referendumul pentru interzicerea casatoriilor dintre persoanele de acelasi sex reprezinta „o declaratie de independenta” si un „act de demnitate nationala”.

„Referendumul este o DECLARATIE DE INDEPENDENTA, un act de demnitate nationala. Prin acest referendum, liber si democratic, aratam lumii ca Tara noastra isi pastreaza suveranitatea si verticalitatea.

Pe baza sa vom crea conditiile ca, in viitor, Romania sa redevina o tara in intregime stapana pe resursele sale si pe viitorul sau”, a scris acesta, pe pagina sa de Facebook, reluand un interviu pe care l-a acordat luni seara la emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3.

In acest interviu, Marian Munteanu afirma ca decizia celor care vor vota in favoarea referendumului „va fi garantia pentru un numar foarte mare de ani de acum inainte ca tara noastra isi pastreaza demnitatea, verticalitatea si, repet, independenta”.

„Chiar daca, si stim cu totii, de-a lungul acestor trei decenii, prin concursul unor politicieni de-ai nostri am pierdut resurse, am pierdut parti din suveranitate, sa ne pastram macar aceste valori fundamentale, pentru ca pe baza lor se pot crea conditiile ca in viitor Romania sa redevina ce a fost odata, o tara cu adevarat libera, stapana pe resursele sale si pe viitorul sau, mai ales pe viitorul sau”, a spus acesta la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: