Zbiara disperarea in PSD: „Anticipatele sunt cea mai mare capcana a PNL pentru alegatori”

politica

PSD da publicitatii un mesaj plin de majuscule si semne de exclamare in care sustine ca „anticipatele sunt cea mai mare capcana a PNL pentru alegatori”.

„ANTICIPATELE SUNT CEA MAI MARE CAPCANA a PNL pentru alegatori! Nu vor sa dea socoteala pentru anularea unor masuri sociale adoptate de PSD.

Vor doar sa obtina votul cetatenilor inainte de termenele la care ar trebui sa aplice aceste masuri: vor alegeri inainte de 1 septembrie, cand ar trebui sa majoreze punctul de pensie cu 40% si sa creasca salariile profesorilor (care nici nu sunt prinse in buget!), si inainte de 1 iulie, cand au amanat plata alocatiilor dublate pentru copii (desi au bani in buget sa le plateasca chiar din acest moment!)”, se arata pe pagina de Facebook a PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, la Palatul Cotroceni ca este nevoie de alegeri anticipate pentru ca „e imposibil de gestionat un an intreg cu acea mare majoritate pesedista in Parlament”.

„Alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar si foarte simplu: am avut in 2019 alegeri europarlamentare care au fost castigate net de PNL si pierdute de PSD, am avut alegeri prezidentiale care au fost net castigate de mine, ca si reprezentant sau ca si candidat al Partidului National Liberal, si au fost clar pierdute de PSD. Toate, dar absolut toate sondajele din ultima vreme arata ca romanii isi doresc o schimbare, o schimbare inclusiv in Parlament. Romanii isi doresc ca PSD sa plece de la putere si trebuie sa fim foarte realisti, am castigat europarlamentarele, am castigat prezidentialele, insa in Parlament sunt tot aceeasi parlamentari care au fost alesi in 2016 si PSD are un numar foarte mare de parlamentari si PSD-ul nu doreste sa lase puterea din mana si atunci este natural, in aceasta situatie, in care romanii isi doresc o schimbare, au spus-o la fiecare alegere, sa purcedem cat mai repede la alegeri parlamentare”, a sustinut Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a exclus ipoteza unei crize politice, ca urmare a demersurilor pentru convocarea alegerilor anticipate.

„Dupa parerea mea, este imposibil de gestionat un an intreg cu acea mare majoritate pesedista in Parlament, in conditiile in care, de anul trecut deja, romanii au spus clar ‘nu’ PSD-ului la putere. Acum, sigur, auzim tot felul de retorici si de la PSD, si de la alte partide, fiecare vine cu sfaturi asa cum crede ca trebuie sa fie facuta politica. Dar eu va spun foarte clar: semnalele date de romani sunt evidente si alegerile trebuie facute. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. (…) Nu se intra in nicio criza politica, se intra intr-o procedura care face ca romanii sa isi poata exprima votul si pentru Parlamentul Romaniei”, a explicat seful statului.

In opinia sa, in urma unor alegeri parlamentare inainte de termen, pot fi avansate solutii „rapide, realiste”, in interesul romanilor.

„Da, merita, fiindca este vorba de un an intreg. Daca facem alegeri la termen, ele vor avea loc undeva la sfarsitul lui noiembrie, acum suntem la mijlocul lui ianuarie, deci vorbim despre un an de zile in care, daca ne miscam bine, putem avea alegeri anticipate si putem sa facem exact ceea ce isi doresc romanii, sa avem alta putere, alta majoritate si sa venim cu solutii rapide, realiste, in interesul Romaniei si in interesul romanilor”, a indicat el.

Mai mult despre:

Comentarii: