Zboara si penibilul Zaharescu din functia de consul general. Guvernul Orban il da afara

politica

Andrei Zaharescu, numit consul general la Cape Town (Africa de Sud) de Victor Ponta, va fi rechemat in tara de Guvernul Orban, anunta surse politice.

Surse citat de g4media.ro anunta ca intr-una din sedintele de guvern viitoare vor fi adoptate hotararile privind revocarea lui Andrei Zaharescu, numit de Victor Ponta consul general la Cape Town (Africa de Sud) in octombrie 2013, si a lui Catalin Dancu, numit de fostul premier Sorin Grindeanu consul la New York in mai 2017.

Premierul Ludovic Orban a anuntat deja ca lui Dancu urmeaza sa-i fie anulata numirea in functia de consul.

”Practic am schimbat doi consuli, de la Milano si Shanghai. De asemenea e in pregatire consulul general de la New York, dl. Dancu, care e un personaj foarte pitoresc. Incercam sa trimitem diplomati de cariera, care sa reprezinte cu adevarat interesele Romaniei si nu plasamente de ultima ora a unor oameni, clienti politici ai guvernului, pentru ca toate astea s-au facut practic dupa inceperea procedurii motiunii de cenzura, stiind ca e posibil sa cada guvernul”, a declarat, miercuri, la Digi24, Ludovic Orban.

Guvernul a adoptat, miercuri, hotararile pentru rechemarea consulilor generali ai Romaniei la Shanghai si la Milano, Nelu Barbu si Tiberiu Dinu.

„Vorbim despre proiectul de hotarare pentru abrogarea hotararii Guvenului privind numirea consulului general la Shanghai (care se refera la Nelu Barbu – n.r.) si de rechemare a consulului general al Romaniei de la Milano. In cazul domnului consul general al Romaniei de la Milano as vrea sa va reamintesc ca aceasta decizie trebuia luata demult, de orice Guvern, intr-o tara normala. (…) Un reprezentant al statului roman trimis in strainatate este trimis acolo sa apere drepturile si libertatile cetatenilor romani, iar consulul propus pentru a ocupa functia aceasta la Milano este cel care, in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2014, a chemat carabinierii la Consulatul din Torino si va amintiti imaginile cu cetatenii romani loviti, gazati, de fortele de ordine din Italia, la solicitarea acestei persoane. O astfel de persoana nu mai are ce cauta intr-o functie de reprezentare a statului roman si este o reparatie morala fata de cetatenii romani care au fost umiliti si agresati la votul din diaspora, la alegerile prezidentiale din 2014”, a declarat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Mai mult despre:

Comentarii: