Zeci de autobuze Mercedes de ultima generatie intra in transportul public din Cluj. In Bucuresti, promisiunile lui Firea au expirat de mult

news

Mercedes va livra Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca un numar de 50 de autobuze noi, dupa ce a castigat licitatia organizata cu o oferta de aproape 11 milioane de euro.

Directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat corespondentului Mediafax, ca jumatate dintre autobuze vor sosi pana la sfarsitul lunii decembrie 2017, iar restul in luna ianuarie 2018.

”Licitatia organizata de CTP Cluj-Napoca a fost castigata de Mercedes, care va livra 50 de autobuze noi, de ultima generatie, cu o lungime de 12 metri, 86 de locuri pe scaune si 71 in picioare. Autobuzele au podea joasa, computer de bord, camere video interior si exterior, trapa pentru persoane cu dizabilitati, motor Euro 6, care are cel mai redus grad de poluare, consumul de carburant fiind unul bun. Pretul unui autobuz se ridica la 219.500 de euro, valoarea totala a contractului fiind de aproape 11 milioane de euro. Jumatate dintre autobuze vor veni pana la sfarsitul lunii decembrie 2017, iar restul in ianuarie 2018. Cu noile autobuze, parcul auto al CTP se innoieste semnificativ, acestea urmand sa intre pe toate liniile din oras”, a spus Neag.

Potrivit acestuia, la licitatia organizata de CTP au mai participat, pe langa Mercedes, un producator de autobuze din Polonia, Solaris, si unul din Turcia, BMC.

Plata celor 50 de autobuze este asigurata dintr-un imprumut bancar luat de CTP in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca.

CTP Cluj-Napoca mai are in derulare o alta licitatie pentru 15 autobuze articulate.

Parcul auto al companiei clujene are, in prezent, 243 de autobuze, 98 de troleibuze, 29 de tramvaie si 10 microbuze.

In luna octombrie a anului trecut, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunta ca vor fi cumparate 500 de vehicule pentru RATB, din care 30% vor fi electrice. Edilul estima atunci ca licitatia urma sa aiba loc in jurul lunii februarie.

In decembrie 2016, acelasi primar plusa la 600 numarul vehiculelor, fara a spune si la ce suma se ridica aceasta investitie.

La aproape un an de la instalarea in functie, nu s-a intamplat nimic in acest sens, iar termenul dat chiar de Firea e deja depasit cu cateva luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: