Zeci de chinezi se intorc la munca la o fabrica din Buzau. Ce masuri au pregatit autoritatile sanitare

news

Medicii epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica Buzau monitorizeaza cinci persoane din judet intoarse recent din China, acestea fiind izolate voluntar la domiciliu.

Zeci de chinezi de la o fabrica din comuna Parscov sunt asteptati zilele urmatoare.

„Cei cinci buzoieni, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, nu au avut legatura cu zona, acestia au lucrat la o distanta de 500-700 de kilometri de focar, nu au febra sau alte simptome specifice coronavirusului, dar au fost izolati preventiv la domiciliu, conform protocolului stabilit de Ministerul Sanatatii”, a declarat pentru Agerpres medicul epidemiolog Carmen Scantei.

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane abia reintoarse din China vor fi monitorizate prin izolare voluntara la domiciliu timp de 14 zile.

„Deocamdata nu au probleme de sanatate, sunt bine si sunt receptivi la recomandarile medicale. Acestia nu au fost in provinciile care se confrunta cu circulatia intensa a coronavirusului, insa pentru a exclude orice risc ei se vor afla in monitorizare 14 zile, cat e perioada de incubatie a virusului”, a precizat medicul.

Carmen Scantei a mai spus ca „in scurt vor veni cateva zeci de chinezi care lucreaza la fabricile din comuna Parscov, in acest caz fiind nevoie de o suplimentare a locurilor de carantina si a numarului de specialisti epidemiologi”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: